Політика

Громади Коростенського району мають план протидії проєкту постанови Кабміну про нові «чорнобильські» зони

4 July 2023, 17:13

На сесії Овруцької міської ради Коростенського району представили план протидії проєкту постанови Кабінету міністрів, яка передбачає встановлення нових зон радіаційного забруднення, і відповідно, скасування, чорнобильських пільг на деяких територіях.

Про розроблений план 4 липня написав на своїй сторінці у Facebook Володимир Арешонков, народний депутат від Коростенського округу.

«На позачерговій сесії Овруцької міської ради озвучив Орієнтовний план роботи робочої групи представників Коростенського району з обговорення проєкту Постанови Кабінету Міністрів України», – зазначається у його дописі.

План протидії проєкту постанови Кабінету міністрів «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України», передбачає:

1. Провести сесії рад всіх територіальних громад Коростенського району на яких розглянути ситуацію пов’язану з оприлюдненням проектом Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» та прийняти та надіслати за належністю на електронні адреси наступне:

- Звернення до органів державної виконавчої ради, профільних міністерств та відомств

- Звернення до міжнародних організацій, які опікуються питаннями прав і свобод громадян

- Зауваження, коментарі та пропозиції до проєкту акта

2. Провести роботу по створенню електронної петиції на сайті офіційне інтернет-представництво Президента України, розповсюдити максимально посилання для збору підписів громадян

3. Забезпечити доставку всіх матеріалів до органів державної виконавчої ради, профільних міністерств та відомств

4. Підготувати проведення зустрічі із керівниками центральних органів виконавчої влади відповідальних за підготовку проекту

5. Звернутися до представників всіх областей України, яких стосується даний проект з метою координації спільних дій по недопущенню прийняття Урядом даного проекту

6. Керівникам територіальних громад терміново надати інформацію про стан захворюваності громадян на хвороби, що пов’язані з аварією ЧАЕС

Нагадаємо, 3 липня жителі Коростеня зібралися з вимогою не виключати місто з переліку населених пунктів, які входять до «чорнобильської зони»: кілька сотень людей зібралися біля міської ради, перекривали одну з вулиць райцентру та міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин.

Як повідомляв Житомир.info, 22 червня 2023 року пресслужба ДАЗВ повідомила про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України»: до переліку не ввійшли Коростень та Овруч, а лише села Коростенського району.
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЧАЕС Арешонков радіація пільга Чорнобиль Овруч Коростень Чорнобильська катастрофа КМУ 
Матеріали по темі