Економіка

У Житомирській області одна з лікарень заплатила на майже 800 тис. грн більше, добровільно збільшивши ціни на енергоносії

5 July 2023, 10:22

Подібне порушення виявили під час ревізії фінансово-господарської діяльності КНП «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради» за період з 01.01.2020 по 31.12.2022.

Про це 5 липня повідомила пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Під час контрольного заходу аудитори встановили, що до договорів про закупівлю електричної енергії та газового палива Лікарня (ред. комунальне некомерційне підприємство «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради») уклала низку додаткових угод. Згідно з ними було внесено зміни до істотних умов договорів у випадках, не передбачених Законом України «Про публічні закупівлі». Через це відбулося збільшення ціни за одиницю товару, всупереч вимогам чинного законодавства та без врахувань правової позиції, визначеної постановами Верховного Суду України. Також Лікарня здійснила оплату цих товарів за цінами, що не відповідають умовам укладених договорів», - йдеться у повідомленні.

Наслідком таких дій стала сплата Лікарнею завищеної вартості електроенергії та газу на майже 800 тис. гривень.

Нагадаємо, за чотири місяці у Житомирській області аудитори виявили втрат на загальну суму понад 42 млн грн – матеріали 25 заходів державного фінансового контролю передали до правоохоронних органів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудит ревізія Бердичівська лікарня перевірка Держаудитслужба 
Матеріали по темі