Фоторепортаж

Виставки робіт поранених бійців, астрономічні прилади, старовинні ікони та портрети – що подивитися у музеї Житомира. Фоторепортаж

5 July 2023, 15:07

Коли на вулиці спекотно, або ж навпаки, прохолодно і йде літній дощ, можна гарно провести час у Житомирському обласному краєзнавчому музеї, який з березня 2023 року частково поновив роботу кількох експозиційних залів.

“Зараз у нас діє п’ять експозицій, навіть, можна сказати, що шість - шостою є благодійна виставка-продаж робіт поранених бійців. Крім того, у нас проходять презентації та інші заходи. Зокрема, завтра у нас відбудеться презентація книги про Богомазова. Більш детальну інформацію ви можете у нас на сторінці подивитися. Працюємо ми з середи по неділю включно, з 10:00 до 17:15. Тобто якщо людина прийшла і придбала квиток до 17:15, то до 18-ї години вона спокійно ходить собі і оглядає. Під час тривоги ми просимо покинути виставкові зали і пропонуємо прийти до найближчого укриття. Після тривоги можна повернутися з тим же квитком, екскурсія або просто огляда продовжується. З 1 червня ціна на вхідні квитки підвищилася. Дитячий вихідний квиток коштує 50 гривень, дорослий - 60. За окрему плату, за потреби, замовляється екскурсія”, - розповідає директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.

Постійна діюча експозиція природничого відділу розташована у двох залах та складається з різноманітних експонатів зоологічної колекції, декоративного каміння та корисних копалин тощо.

Друга постійно діюча експозиція - виставка українських ікон XVIII-XIX сторіч.

Також вже постійною стала експозиція етнографічного відділу з предмети одягу, побуту та знаряддями праці наших предків.

До вересня відвідувачі можуть подивитися виставку "Погляд у Всесвіт", яка розповідає про історію астрономії через різноманітні прилади для спостереження за зоряним небом та старовинні поштові листівки.

“Жінка як квітка” - виставка фотографічних портретів дружин поранених і загиблих військових. Благодійний проєкт громадської спілки “ДІМ ВЕТЕРАНА”разом з виставкою “Арт Незламних” експонуватиметься у музеї до 1 червня.

"Арт Незламних" - це виставка-продаж картин українських військових, які проходять лікування у відділенні військового госпіталю. В експозиції представлені роботи намальовані під час майстер-класів з арттерапії, які покращують настрій та психологічний стан військових від Громадської спілки "Дім Ветерана" у співпраці із фаховими художниками Художньої школи ім. В.Шкуринського Житомирської міської ради.

Уci охочі можуть придбати роботи. Забрати придбаний твір можна буде в останній день виставки, 30 липня. Кошти, виручені з реалізації картин волонтери витратять на придбання усього необхідного для поранених воїнів у шпиталі та для закупівлі техніки для військових на фронті.

Вартість 1 великої картини - 1000 грн, маленької - 500 грн.

Картину можна забронювати у музеї або ж перерахувати кошти за реквізитами: 4149629351302674 Юлія Толмачова

Нагадаємо, 17 травня 2023 року в Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича відкрили благодійну виставку художніх робіт «З Україною в серці». Мета виставки – зібрати на сучасний протез для пораненого бійця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей виставка Насонов 
Матеріали по темі