Події

Житомирські правоохоронці викрили росіянина, який розбещував неповнолітніх та примушував до створення дитячої порнографії

5 July 2023, 16:56

Правоохоронці повідомили про підозру жителю москви, який виманював оголені фото та шантажував неповнолітніх жительок Житомирщини.

Про це 5 липня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури громадянину російської федерації повідомлено про підозру у розбещенні малолітньої, пропозиції зустрічі з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем, з метою вчинення стосовно неї розпусних дій та примушенні малолітньої особи до участі у створенні дитячої порнографії та її розповсюдженні (ч. 1 ст. 156, ч. 3 ст. 156-1, ч. 4 ст. 301-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що тяжкий та особливо тяжкий злочини протягом квітня-жовтня 2022 року скоїв 27-річний росіянин, житель москви. Чоловік познайомився із малолітньою жителькою Житомирщини у соцмережі Інстаграм. Видаючи себе за дівчину, ввійшов в довіру та, спілкуючись на загальні теми, попросив малолітню сфотографуватися оголеною і надіслати йому фото.

У подальшому, шантажуючи розповсюдити її фото, примусив виходити з ним на відеозв’язок в оголеному вигляді, таким чином задовольняючи свою статеву пристрасть. Коли ж потерпіла відмовилася від спілкування, росіянин пригрозив їй також і фізичною розправою.

Такі ж дії підозрюваний вчинив і стосовно ще однієї малолітньої жительки Житомирщини.

Злочин викрито завдяки спільним злагодженим діям Житомирської обласної прокуратури, УСБУ в області та слідчого управління ГУНП в області, яке розслідує кримінальне провадження. Оперативний супровід - відділу протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Нагадаємо, 3 липня 2023 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що тренера, який вчиняв розпусні дії стосовно семирічних дівчаток, звільнили та посадили під домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура розбещення розпусні дії кіберполіція порнографія москва 
Матеріали по темі