Політика

Голова сільради в Житомирській області прокоментував звинувачення у підтримці агресії рф

6 July 2023, 09:34

Голова Швайківської сільської ради Бердичівського району Габріел Мкртчян розповів про обшуки в його оселі та прокоментував звинувачення у поширенні публічних закликів до підтримки рішень та дій держави – агресора.

Свій коментар щодо подій голова сільради оприлюднив у Facebook 5 липня о 12-й годині.

«Сьогодні вранці у моїй оселі був здійснений обшук. Служба безпеки України намагалася знайти речі, предмети, техніку, які б пов'язували мене з державою-агресором, тобто російською федерацією. Звісно, що нічого такого знайдено не було, але факт обшуку залишається і враховуючи те, що я є публічною людиною, незабаром стане відомим загалу. Тим паче, що цього прагнуть певні особи, про «діяння» яких не боюсь говорити вголос, писати, що їм дуже не подобається та заважає. Їх імена та прізвища незабаром стануть відомі.Заплямувати моє ім'я для них справа важлива та нагальна», - йдеться у повідомленні.

Габріел Мкртчян також натякнув на наклеп.

«Не шановні «друзі» та вороги, закон один для всіх. А за наклеп теж передбачається відповідальність. Хто давав вам право так цинічно та підло брехати. Найкращу оцінку моїй діяльності, як голови громади, дадуть жителі. А щодо громадянської позиції, то її може оцінити кожен, хто мене знає... Зломати мене важко, змусити мовчати неможливо. Час розставить усе по своїх місцях», - наголосив Швайківський сільський голова.

Нагадаємо, ввечері 5 липня прокуратура та СБУ повідомили, що 55-річний голова однієї з сільських рад Бердичівського району отримав підозру у поширенні публічних закликів до підтримки рішень та дій держави – агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

«Підозрюваний, перебуваючи біля блокпосту, встановленого поруч з адміністративною будівлею сільської ради, висловив невдоволення спорудженням захисного інженерного об’єкту та роздратовано наказав розібрати його. Сільський голова закликав людей «не кіпішувати», коли прийдуть «руcскіє», бо їм треба Київ. Він переконував присутніх, що «будєм жіть і работать прі другой власті, нам бєз разніци», - зазначалося у повідомленні.

Наголошувалося:: експертизи підтвердили, що у висловлюваннях фігуранта справи містяться публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018 року на трасі неподалік Бердичів у формі поліцейського скоїв збройний напад на депутата Бердичівської районної ради Габріела Мкртчяна (фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність»). У 2020 році кандидат від ВО «Батьківщина», директор ТОВ «Агро-Соя-М» Габріел Мкртчян був обраний головою Швайківської сільськоі ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мкртчян обшук колаборант колабораціонізм голова сільради Швайківка Бердичівський район 
Матеріали по темі