Економіка

Поліції дали місяць на «побачити» і закрити обмінники, які тривалий час працюють без ліцензії

6 July 2023, 14:27

В Україні досі діє велика мережа обмінників, які без будь-яких ліцензій Національного банку, без сплати грошей у державний бюджет здійснюють обмін валюти. Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики розглянув цю ситуацію і поставив жорстку вимогу перед Національною поліцією повернути валютний ринок у правове поле.

Про це розповів народний депутат, голова відповідного Комітету Верховної ради Данило Гетманцев – інформує 6 липня пресслужба парламенту.

«В Україні досі працює розгалужена мережа обмінників, які не мають ліцензій. Іноді одна й та ж мережа частково має ліцензії, а частково не має. Це абсолютно неприйнятно, особливо під час війни. Споживач не є захищеним у таких відносинах, а держава не отримує від роботи таких обмінників жодних грошей. Відповідно, нема надходжень і на фінансування армії», - зазначив парламентарій.

За його словами, здебільшого такі обмінники працюють не один рік, і на це чомусь закривають очі правоохоронці в тому чи іншому регіоні.

«Зараз ми поставили жорстку вимогу перед Нацполіцією, аби всі ці заклади були закриті повністю. Ми дали місяць на те, щоб ситуація була врегульована й весь ринок валютообмінних операцій працював виключно в правовому полі», - наголосив народний депутат.

Він також додав, що свідомі громадяни можуть допомогти правоохоронцям налагодити роботу на валютному ринку. Якщо виявлено роботу нелегального обмінника, то треба звертатися до Нацполіції, а якщо легальний обмінник порушує правила, то необхідно подати скаргу на гарячу лінію Нацбанку.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2023 року Національний банк запровадив заходи для врегулювання питання обміну зношених банкнот іноземної валюти, зокрема – заборонив відмовляти в обміні зношених і «старих» банкнот чи брати за це додаткову плату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: валюта ВР поліція Гетьманцев обмінник 
Матеріали по темі