Події

У Житомирському районі виявили фейкову переселенку: дівчині загрожує до 8 років

6 July 2023, 14:53

Мешканка Любарської громади через мобільний додаток незаконно зареєструвалася як «переселенка» задля отримання державної допомоги.

Про це 6 липня повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Під час спілкування з поліцейськими 18-річна жінка розповіла, що переїхала до села минулого року. Однак правоохоронці встановили, що вона змінила місце проживання ще до початку повномасштабного вторгнення. Водночас у червні минулого року, використовуючи офіційний мобільний додаток, вона внесла неправдиві дані про дату і причини переїзду та отримала державну допомогу», - йдеться у повідомленні.

Нині триває з’ясування всіх обставин у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Законодавством таке протиправне діяння вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, у квітні 2023 року поліція викрила жителя Житомирської області, який зареєструвався «переселенцем», аби отримати державну допомогу. Чоловік проживав у Чуднові ще з 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство ошуканство переселенець ВПО компенсація поліція 
Матеріали по темі