Події

В Житомирській області після смерті дитини розслідують два кримінальних провадження: вбивство та забруднення земель

6 July 2023, 15:22

Коростенська окружна прокуратура: розпочато розслідування смерті 8-річної дитини, ймовірно, від отруєння, а також причин забруднення земель.

Про це 6 липня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Коростенської окружної прокуратури розслідується кримінальне провадження, розпочате 05.07.2023 за ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині). Крім цього, сьогодні, 6 липня, Коростенською окружною прокуратурою зареєстроване кримінальне провадження за фактом забруднення земель, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 239 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до правоохоронних органів із заявою звернулася жителька с. Ходаки Коростенського району. Жінка повідомила, що її двоє дітей, 8 та 12 років, отруїлися парами хімікатів після обприскування посівів на земельних ділянках, що неподалік її будинку.

Обоє малолітніх у важкому стані потрапили до лікарні. На превеликий жаль, медикам не вдалося врятувати життя меншого хлопчика. Наразі, з метою встановлення причини смерті малолітньої дитини, проводиться судово-медична експертиза.

Також, із залученням екологів та працівників Держпродспоживслужби триває огляд земельних ділянок та посівів, які належать місцевому агропідприємству. Відібрані фахівцями зразки й матеріал будуть передані для проведення відповідних досліджень для встановлення допустимих норм використання хімікатів.

Процесуальними прокурорами та слідчими поліції вживаються всі необхідні заходи, спрямовані на встановлення обставин події та причетних осіб.

Триває досудове розслідування, яке проводить Коростенське райуправління поліції. Коростенська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Нагадаємо, увечері 5 липня поліція отримала повідомлення від 50-річної жительки с. Ходаків про смерть її 8-річного сина, який знаходився на лікуванні в обласній дитячій лікарні, жінка звинувачує агрофірму, яка обробляє поля біля будинку хімікатами.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2023 року у Житомирській області братик та сестричка отруїлися водою з криниці, дітей ушпиталили до лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура обробка полів дитина хімікати Коростенський район вбивство забруднення земель 
Матеріали по темі