Місто

Врятовані з Бородянки, покинуті та з особливостями: житомирський Центр захисту тварин шукає родини для 24 собак

6 July 2023, 17:24

Турбота це все, що їм потрібно, натомість вони подарують вам свою любов. Житомирський Центр захисту тварин шукає домівку для песиків.

«Саме тих тварин, які ми хочемо прилаштувати у добрі руки та в хороші родини, у нас 24. Частина з деокупованих територій, частина більш соціалізованих, яких ми залишили після стерилізації, і частина тих, яких залишили», - говорить директорка КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник.

Вже рік центр опікується собаками, яких врятували волонтери. Тварини пройшли реабілітацію, вони не довіряють людям, тому шукають вірних господарів.

«Тварини з Бородянського притулку, які вижили, коли понад місяць були без їжі та води в закритих вольєрах. Зараз у нас п'ятеро: Пуся, Фінік, Олівер, Піт і Брюс. Всі вони достатньо соціалізовані, двоє спокійно гуляють на повідку. У кожної свій характер, свої особливості. Звісно ще залишається недовіра до людей, але ми намагаємося максимально приділяти увагу, з ними займаються на волонтерських засадах зоопсихолог, кінолог», – розповідає директорка КП «Центр захисту тварин».

А ось Рокі навпаки намагається познайомитися з кожним. Він дуже грайливий та не боїться людей.

«Буквально місця тому побачили біля території бігав пес. Ми так зрозуміли, що його вивезли й викинули. Ми забрали його до себе. У нього досить цікава зовнішність і по характеру відчувається, що був домашнім. Не зрозуміло чому, на яких підставах його викинули. Давно у нас не було з такою специфічною зовнішністю собак, тому теж шукаємо нову родину, думаю комусь він обов'язково сподобається», - каже Олександра Мельник.

У центрі є особливий пес, надзвичайно сильний духом. Фреді дуже активний і шукає собі такого ж друга.

«Волонтери звернулися, що у Житомирському районі є постраждалий песик, привезли. Ми були трохи шоковані, бо у нього частини морди, на жаль, немає. Розуміємо, що це хтось зробив, він не міг сам собі так пошкодити. Попри це було дивним, що він вижив, воно все загоїлося і не відбулося ніякого зараження. Сьогодні, побачивши його характер, темперамент розуміємо, що його жага до життя перемогла. Попри такий невеликий недолік він дуже активний, комунікабельний. Єдина особливість в його харчуванні – потрібна рідка їжа. Такий же вірний, цікавий, контактний пес, тому сподіваємося комусь він сподобається», – розповідає директорка КП «Центр захисту тварин».

Тварини вміють заспокоювати та дарувати позитивні емоції та з радістю стануть членами вашої родини. Телефонуйте у КП «Центр захисту тварин» за номером 067 558 77 68.

Нагадаємо, 6 червня 2022 рокуЖитомир.info розповідав, як врятовані з притулку в Бородянці собаки проходили реабілітацію у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр захисту тварин тварина кіт собака Олександра Мельник 
Матеріали по темі