Події

Житель Житомирської області хотів отримати соцдопомогу: вказав дані і втратив понад 300 тис. грн із банківських карток

7 July 2023, 11:24

Поліцейські розслідують шахрайство, яке сталося на початку липня. Житель Житомирської області хотів отримати державну допомогу, перейшов за посиланняму соцмережі, ввів дані та «подарував» ошуканцям понад 300 тисяч гривень.

Про це 7 липня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«До відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського РУП звернувся 46-річний житель місцевої громади із заявою про втрату ним коштів з банківських рахунків через шахрайські дії невідомих. Заявник розповів, що вночі 5 липня з двох його банківських карток були зняті 90 тисяч та 216 тисяч гривень. Поліцейські розпочали досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України», - йдеться в повідомленні.

Попередньо встановлено, що чоловік натрапив у соцмережі «Facebook» на оголошення, у якому йшлося про виплату соціальної допомоги громадянам України. Відтак він перейшов за вказаним там посиланням на інший сайт, де вказав свій номер телефону та реквізити банківських карток. Потому йому на мобільний телефон стали надходити смс-повідомлення з кодами підтвердження операцій. Чоловік намагався їх підтверджувати на сайті, отримував повідомлення про їх недійсність та повторно вводив нові отримані цифри. А уже вранці наступного дня не зміг зайти у мобільний банківський застосунок через блокування. Звернувшись до банківської установи, чоловік дізнався про зняття значної суми коштів, у тому числі й кредитних.

Поліцейські встановлюють осіб, причетних до шахрайства та водночас вкотре закликають громадян бути вкрай обережними та розсудливими під час будь-яких фінансових операцій онлайн.

Нагадаємо, 2 липня до Звягельського райвідділу поліції звернувся 69-річний містянин, чоловік розповів, що з його кредитної картки невідомі особи зняли 50 тисяч гривень – ошуканий хотів отримати матеріальну допомогу, пропозицію оголошення про це побачив у месенджері «Viber».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство 
Матеріали по темі