Місто

Екологи підрахували збитки, завдані ворожими ракетними атаками на Житомир навесні 2022 року

7 July 2023, 11:41

Держекоінспекція розрахувала шкоду через засмічення двох земельних ділянок у Житомирі внаслідок ворожих ракетних атак навесні 2022 року – сума становить понад 63 млн грн.

Про це 7 липня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Фахівці Інспекції провели обстеження об’єктів нерухомого майна на двох земельних ділянках у межах м. Житомир з метою здійснення розрахунку шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок російських ракетних ударів навесні минулого року», - йдеться у повідомленні.

Мова йде про засмічення земельної ділянки на площі 138 м2 по вул. Чуднівській через часткове руйнування житлового будинку та засмічення земель житлової та громадської забудови площею 1 401 м2 по пр. Миру, яке відбулось внаслідок часткового руйнування будинків та споруд в результаті ворожих ракетних атак.

Загальний розмір завданої шкоди - понад 63 млн грн (3 633 900,00 грн і 59 514 480,00 грн відповідно).

Матеріали за вказаними фактами Інспекцією скеровано до Житомирської обласної прокуратури для вжиття заходів реагування в межах наданих повноважень.

Довідково: загальна площа забруднених в результаті російської військової агресії ґрунтів на території Житомирської та Рівненської областей – 80, 8 тис м2, засмічених – близько 2,9 тис м2. Загальна сума розрахованих Інспекцією збитків за забруднення та засмічення земель - понад 456 млн грн.

Нагадаємо, 23 червня 2023 року Держекоінспекція повідомила, що розмір завданої шкоди довкіллю внаслідок падіння уламків ворожої ракети у ніч на 9 червня у Звягелі склав майже 60 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: збитки руйнування ракетна атака еколог екологія ДЕІ 
Матеріали по темі