Місто

Учениця житомирського ліцею набрала 600 балів на НМТ: як готувалася та куди вступає

7 July 2023, 14:27

Учениця житомирського ліцею склала Національний мультипредметний тест на максимальні 600 балів. Дівчина показала найкращий результат в Житомирській області. Отримати 600 балів з трьох предметів допомогла любов до навчання, переконана Людмила.

«Результат не лише праці, звичайно багато вчилася, але ще той факт, що я любила це. Навіть математику я люблю, але не так, як інші предмети. Тому це результат того, що люблю це і багато займалася», - говорить випускниця ліцею №1 Людмила Кутня.

Тестування здавала з трьох предметів: українська мова, математика та біологія. Дівчина розповідає, що з репетитором не займалася, а готувалася самостійно, приділяючи кожному предмету по дві години вдень. З радістю дає поради тим, кого очікує НМТ.

«Багато практикуватися. Дуже багато тестів – це найкраще, що можна зробити. Теорії має бути набагато менше ніж тестів, у три рази», - каже Людмила Кутня.

Вступати дівчина планує у закордонний ВУЗ.

«Взагалі я планую вступати до Польщі на лікаря. Але також буду подавати документи тут, у Вінницький Тернопільський, та Київський (ред. медичні виші) », - ділиться планами випускниця.

І хоча батько Людмили кардіолог, а мама невропатолог, вона переконує, що майбутню професію обирала самостійно.

«Батьки мої не вплинули на професію. Можливо трохи, бо я бачила, як це виглядає і мені це подобалося. Але в більшості я вирішила так, бо це робота з людьми, а я люблю працювати з людьми та це дає відчуття, що я роблю щось корисне», - каже дівчина.

Вчителька розповідає, що учні рідко обирають здавати тестування з біології. Говорить, що Людмила спочатку не цікавилася її предметом, але згодом учениця показувала гарні результати на уроках та олімпіадах.

«Згодом почала для себе відмічати, що дитина цікавиться предметом, хоче опанувати якісь дрібниці, цікавиться поза програмовим матеріалом. В 11 класі вона взяла участь в обласній олімпіаді, де посіла друге місце», - розповідає вчителька біології ліцею №1 Наталія Лісовик.

В ліцеї наголошують: дівчинка навчалася дистанційно, і навіть це їй не завадило отримати необхідні знання.

«Вона чула все, запам'ятовувала все. Як на мене, вона унікальна дитина, бо вона навчалася на дистанційці. Вона завжди під'єднувалася, завжди була включена у процес. Тому – це однозначно її заслуга», - говорить вчителька української мови та літератури Людмила Вовчук.

Загалом ліцей №1 цього року є лідером серед житомирських закладів освіти, адже тут 10 випускників отримали по 200 балів. У ліцеї розповідають, що багатьом учням не вистачило кілька балів до найвищого результату.

«Цього навчального року в порівнянні з попереднім тести трохи ускладнилися, бо були завдання з параметрами. 200 балів з математики набрало 7 учнів. Деяким учням завадила тривога. Був у мене учень, який мав отримати 200 балів, але була тривога і вони спускалися у сховища. Як він сказав: фортуна відвернулася від мене», - розповідає вчитель математики Володимир Панський.

Зазначимо, що з 11 по 24 липня триватиме додаткова сесія національного мультипредметного тесту.

Нагадаємо, що з 5 по 23 червня проходила основна сесія НМТ, у Житомирській області зареєструвалися понад 10 тисяч випускників та випускниць для проходження тесту і більшість із них змогли відвідати екзаменаційні центри і скласти тестування.

Як повідомлявЖитомир.info, 3 липня департамент освіти оприлюднив цьогорічні результати НМТ житомирських випускників: 28 ліцеїстів отримали найвищий результат - 200 балів з окремих предметів. Загалом у тестуванні взяли участь 1490 учасників.

У 2022 році один учень гімназії №3 та два учні ліцею №25 склали отримали 600 балів Національного мультипредметного тесту, тобто з кожного предмету набрали максимальну кількість, загалом тестування проходили 1 356 випускників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НМТ тест освіта випускник абітурієнт Людмила Кутня Лісовик Панський Вовчук 
Матеріали по темі