Суспільство

«Батьківщина» ініціює мораторій на ліквідацію чорнобильських пільг

7 July 2023, 15:03

Урядовий проект постанови про перегляд меж третьої зони радіаційного забруднення викликав значний суспільний резонанс серед мешканців півночі Житомирщини.

Робоча поїздка Юлії Тимошенко разом із народними депутатами з парламентської фракції «Батьківщина» до Коростеня та Овруча стали закономірною реакцією на звернення громадських активістів щодо неприпустимості ліквідації пільг для чорнобильців та необхідності захисту їх законних соціальних прав. На зустрічі в Коростені лідери ініціативних груп надали народним депутатам від «Батьківщини» підписні листи з 8000 підписами містян проти зміни меж третьої чорнобильської зони.

Після обговорення ситуації з представниками громадських організацій, ініціативних груп по захисту прав чорнобильців, партійним активом було розроблено алгоритм подальших дій для недопущення ухвалення ганебної урядової постанови.

«Батьківщина» ініціює прийняття Верховною Радою України постанови щодо введення мораторію на будь-які зміни меж чорнобильських зон. Цей крок дозволить й надалі зберегти пільги чорнобильцям та забезпечить їм соціальну справедливість. Заради цього народні депутати з «Батьківщини» проведуть необхідні переговори з представниками інших фракцій для формування консолідованої позиції парламенту», - заявила лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Слід визнати, що потужний суспільний спротив та політичний резонанс, змусили владу видалити проект скандальної постанови Уряду із сайту Державного агентства з управління зоною відчуження.

Однак у «Батьківщині» вважають, що це ще далеко не перемога. Адже сьогодні проект постанови видалили з сайту, а завтра можуть її знову прийняти без попереднього громадського обговорення.

Саме тому депутатська фракція партії «Батьківщина» на чолі із Юлією Тимошенко буде переконувати народних депутатів України на законодавчому рівні запровадити мораторій на будь- які зміни чорнобильських зон. Лише цей крок дозволить створити правовий запобіжник проти ліквідації пільг чорнобильцям та забезпечить соціальну справедливість для жителів, що проживають на радіаційно забруднених територіях.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пільги ліквідація Чорнобиль Тимошенко Коростень Овруч Батьківщина 
Матеріали по темі