Влада

Проєкт постанови КМУ про нові «чорнобильські» зони зняли з розгляду з метою доопрацювання, – начальник Житомирської ОВА

8 July 2023, 12:48

Проєкт постанови Кабміну про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, зняли з подальшого розгляду з метою доопрацювання.

Про це 7 липня на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Сьогодні після Урядової наради щодо відновлення та відбудови України й Житомирщини зокрема, мав робочу зустріч з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. Обговорили болюче для Житомирщини питання. Мова йде про проєкт постанови Кабінету міністрів України про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи», – йдеться у дописі.

Начальник ОВА нагадує: Житомирщина сильно постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС, тож жителі багатьох населених пунктів області, які належать до 3-ї зони радіоактивного забруднення, зараз отримують низку пільг, які могли бути скасовані через перегляд зонування. Це позбавило б тисячі людей доплат до пенсій, дітей безкоштовного харчування в школах, а також призвело б до скасування низки інших соціальних пільг.

«Після конструктивного діалогу з Прем'єр-міністром, вдалося досягти домовленості про зняття даного проєкту постанови у поточній редакції з подальшого розгляду з метою доопрацювання (виділено редакцією). Усі пільги, які отримують жителі Житомирщини, що постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, залишаються», – наголошує Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 3 липня 2023 року жителі Коростеня зібралися з вимогою не виключати місто з переліку населених пунктів, які входять до «чорнобильської зони»: кілька сотень людей зібралися біля міської ради, перекривали одну з вулиць райцентру та міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин.

4 липня народний депутат від Коростенського округу Володимир Арешонков повідомляв, що на сесії Овруцької міської ради Коростенського району представили план протидії проєкту постанови Кабінету міністрів, яка передбачає встановлення нових зон радіаційного забруднення, і відповідно, скасування, чорнобильських пільг на деяких територіях.

Як повідомляв Житомир.info, 22 червня 2023 року пресслужба ДАЗВ повідомила про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України»: до переліку не ввійшли Коростень та Овруч, а лише села Коростенського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЧАЕС радіація чорнобильська зона пільга Овруч Коростень Чорнобильська катастрофа КМУ Шмигаль Бунечко законопроєкт  
Матеріали по темі