Місто

На турнірі «Teteriv open» у Житомирі плавці збирають гроші на квадрокоптер для військових

8 July 2023, 15:08

По обіді 8 липня у житомирському гідропарку стартував турнір з плавання на відкритій воді «Teteriv open». Упродовж двох днів спортсмени в різних категоріях запливатимуть у кількох дистанціях – від 300 м до 6 км, змагаючись за кубки, медалі та звання переможця.

«Турнір проходить увосьме, гідропарк вже традиційно приймає цей турнір. Цьогоріч приблизно 250 спортсменів, поки не маю уточненої інформації. Більш як 20 клубів з різних куточків України. Для дітей передбачені дистанції 600 м і 300 м. Для спортсменів «Мастерс»…, а це вік від 25 і старше. Є спортсмени і спортсменки у категорії 65-69 років», – розповідає голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України в Житомирі Микола Крук.


За словами організаторів, крім популяризації плавання, «Teteriv open» цьогоріч має і благодійну мету.

«Ми поставили перед собою таку мету – зібрати кошти на квадрокоптер «Mavic 3» для ЗСУ, цей процес триває, і кошти надходять на благодійний рахунок, але наше запрошення до участі у змаганнях побачили представники БФ «РАЗОМ У МАЙБУТНЄ ЮА» і купили його самі, щоб подарувати військовим. Але ми продовжуємо збирати кошти на другий, значить, бо це розхідний матеріал і очі наших хлопців. Ми продовжуємо, але фактично ми своєї мети досягнули», – додає Микола Крук.

«Дякуємо нашим захисникам, при реєстрації побачили, що збирається на дрон, саме цей дрон вважаємо доречно передати нашим військовим. Дякую!», – говорить почесний президент БФ «РАЗОМ У МАЙБУТНЄ ЮА» Олександр Гома.

«Я гордий, що маю таких співвітчизників, які не забувають про своїх хлопців і долучаються до такого гарного діла, як допомога. Тому що ці речі, які ви купуєте, вони рятують дуже багато життів. Це наші очі, і без них ми просто сліпі. Дякую вам і бажаю гарного запливу і всім перемоги», – дякує військовий Ігор Дума.

За безпекою проведення дводенного турніру слідкують поліцейські та медики. Також плавців уздовж дистанцій на човнах супроводжують судді змагань, аби фіксувати результати учасників, а у разі чого – й надати допомогу, за потреби.

Нагадаємо, 30 червня 2023 року в житомирському гідропарку стартував чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон». На турнірі в різних категоріях змагалися понад пів тисячі веслувальників з 11 областей України.

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня 2023 року на виконкомі анонсували проведення у житомирському гідропарку масштабних змагань з веслування на човнах-драконах і турніру з плавання «Teteriv open».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк веслування змагання Teteriv open  
Матеріали по темі