Місто

Індекс лактозопозитивних кишкових паличок на пляжах у житомирському гідропарку досі «зашкалює»

8 July 2023, 15:42

Літо розміняло другий місяць, а температурний режим змушує шукати прохолоди біля водойм. Тож фахівці продовжують контролювати якість води у місцях відпочинку. Так, за висновками спеціалістів, вода на обох пляжах у житомирському гідропарку («Дорослому» й «Дитячому») не відповідає нормам. На «Дорослому» індекс лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) перевищує допустимий рівень у 48 разів, на дитячому – у 14 разів. Зависокий індекс кишкової палички і на пляжах у Звягелі та Коростені.

Інформацію щодо якості води на пляжах Житомирської області станом на 07.07.2023 року надала Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я».

Стан якості води водоймищ у межах пляжів міських, громадських загального користування станом на 7.07.2023 року

Нагадаємо, станом на 30 червня 2023 року індекс ЛКП на «Дитячому» і «Дорослому» пляжі у житомирському гідропарку становив 240 000 в 1 дм3, при нормі не більше 5000 в 1 дм3.

Як повідомляв Житомир.info, 29 червня 2023 року в лабораторному центрі інформували, що в Житомирській області фахівці перевірили якість води у місцях масового відпочинку та купання. Для цього у червні відібрали проби води з водойм у 40 зонах, виявилося, що у більшості з них вода не відповідає санітарним нормам для купання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж вода купання купальний сезон ОЛЦ лабораторний центр  
Матеріали по темі