Місто

За завищеними цінами на матеріали «новенькі» співробітники ремонтуватимуть тротуар у Житомирі

10 July 2023, 11:21

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради 4 липня уклало угоду на капітальний ремонт тротуарів по вулиці Вітрука (2-й проїзд майдану Польового - вул. Івана Огієнка, праворуч). Вартість робіт склала 1,8 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ТОВ “Торгово-промислова компанія центр комплект” має до вересня поточного року капітально відремонтувати тротуар по вулиці Вітрука.

Очікувана вартість закупівлі становила 1,92 млн грн. Окрім ТОВ “Торгово-промислова компанія центр комплект” участь у тендері взяло ТОВ «Домпромбуд», запропонувавши цінову пропозицію на 78 тис. дорожчу ніж переможець.

Завищені ціни

У підсумковій відомості ресурсів у ТОВ “Торгово-промислова компанія центр комплект” найбільше коштів припадає на будівельні матеріали, вироби і комплекти - 1,3 млн грн. І ціни на них перевищують ринкові.

Так, щебенево-піщана суміш С-7 коштує 1177 грн/куб.м (тут і далі тендерні ціни вказані без ПДВ). Травневий моніторинг «ДерждорНДІ» показує, що середня ціна на щебенево-піщану суміш С-7 на Житомирщині становить 567 грн/куб.м. Це вдвічі дешевше від тендерної ціни ТОВ “Торгово-промислова компанія центр комплект”.

Плити бетонні тротуарні 60 мм (по типу креатив) коштують по 861,38 грн/кв.м. У підсумковій відомості ресурсів ТОВ «Домпромбуд» пропонувало такі ж плити за 753,11 грн/кв.м.

Плити покриття ПП10-2 залізобетонні серії 3.900.1-14 коштують 3683,49 грн/штука, такі ж плити фірма-конкурент пропонувала за 1737,26 грн/штука.

Поребрики БР100.20.8 коштують 269,24 грн/штуку, ТОВ «Домпромбуд» пропонував за поребрики 187,4 грн/штуку. На lvs-bud.com.ua поребрики БР100.20.8 можна купити за 88 грн/штука.

Камені бортові, БР100.30.15 коштують 674,06 грн/штука, ТОВ «Домпромбуд» пропонувало 364,24 грн/штуку. На betonenergo.com.ua камені бортові, БР100.30.15 коштує 326,10 грн/штуку.

Люк чавунний для колодязів коштує 6581,55 грн/штуку, фірма конкурент пропонувала 4222,69 грн/штуку.

Новенькі працівники

Для участі у тендері з капітального ремонту тротуарів ТОВ “Торгово-промислова компанія центр комплект” взяв у штат трьох лицювальників-плиточників. Так тендер був оголошений 6 червня, а нових працівників набрали наступного дня.

Лише за червень-липень ТОВ “Торгово-промислова компанія центр комплект” отримало 6 підрядів на 11 мільйонів гривень. Фірма ремонтуватиме тротуар, у дитсадку Житомира ремонтуватиме інженерні мережі, у Звягелі ремонтуватиме із заміною вікон та дверей будівлю Туристичного центру, а в селі Ліщин виконає капітальний ремонт (енергоефективна термосанація) закладу дошкільної освіти «Ластівка».

Працівники-сумісники

Окрім послуг з ремонту ТОВ “Торгово-промислова компанія центр комплект” надає послугу з прибирання тротуарів в Житомирі. Керівництво фірми залучило своїх працівників за сумісництвом й на інші посади - двірників.

Для прикладу, Онопрійчук Віктор Анатолійович працює у ТОВ “Торгово-промислова компанія центр комплект” на посаді інженер з проектно-кошторисної роботи 2 місяці і за сумісництвом вже декілька днів працює двірником. Або ж Ослінський Роман Анатолійович з річним стажем покрівельника за сумісництвом тепер теж працює двірником.

Кому належить фірма

ТОВ «Торгово-промислова компанія центр комплект» засноване в 2012 році в Житомирі. Власником фірми є Жанна Опанасюк. Також вона є співвласницею ТОВ «БТК-центр комплект», яке через ПП “ТД “Біотехнологія” належить Ейсмонту Віталію. З 2015 по 2020 рік Віталій Ейсмонт був депутатом Житомирської обласної ради від політичної партії “Об’єднання “Самопоміч”. У 2020 році балотувався до Житомирської міської ради від партії “Голос”.

За даними ProZorro, брати участь в закупівлях фірма почала з 2016 року та вже отримала підрядів на 156,7 млн грн.

Товариство з обмеженою відповідальністю «ТПК Центр Комплект» 12 липня надало свій коментар до цієї публікації.

Наталія Іжицька для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тротуар тендер УКБ ремонт вул.Вітрука 
Матеріали по темі