Політика

За перше півріччя 16 депутатів Житомирської міськради витратили всі кошти, які їм виділяли на потреби виборців

10 July 2023, 16:58

У першому півріччі 2023 року 40 з 42 депутатів Житомирської міської ради скористалися можливістю допомогти своїм виборцям бюджетними коштами, передбаченими для забезпечення потреб виборчого округу.

На сайті міської ради оприлюднена інформація про спрямування депутатських коштів у І півріччі 2023 року.

На 2023 році в міському бюджеті закладено 4,2 млн грн «депутатських коштів» - по 100 тисяч гривень для кожного депутата. Дехто за шість місяців встиг витратити всі виділені кошти, і спрямовували їх переважно на матеріальну допомогу.

Нагадаємо, за січень-березень сім депутатів витратили всі виділені кошти, за квітень-червень до них додалися ще дев’ятеро: Олег Горай (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Сергій Іванкевич (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Геннадій Карпінський (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Людмила Кропивницька (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Іван Мартинчук (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Артем Ражев (28,5 тис. грн на матеріальну допомогу, 10 тис. грн на будівельні матеріали для поточного ремонту під'їздів ОСББ «Князів Острозьких 64-Б», 21,5 тис. грн на заміну електронного блоку керування та фільтруючої загрузки до системи фільтрації води ЖЗДО №38, 25 тис. грн на матеріали для проведення поточного ремонту мереж водопостачання ОСББ «Центральний Івана Кочерги», 15 тис. грн на матеріали для поточного ремонту під'їздів ОСББ «Ріхтера 46»), Юрій Самборський (76 тис. 760 грн на матеріальну допомогу, 9 тис. грн на матеріали для проведення робіт по заміні дверного блоку на вул. Лесі Українки,14, 14 тис. 240 грн на матеріали для поточного ремонту водостічних труб на майдан Короленка, 2), Вікторія Федорова (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Олена Юрчук (59 тис. грн на матеріальну допомогу, 20 тис. грн на придбання матеріалів для поточного ремонту під’їздів ОСББ «Князів Острозьких 64-Б», 21 тис. грн на придбання матеріалів для поточного ремонту під’їздів ОСББ «Гоголівська 15»).

Двоє депутатів за шість місяців не виділили жодної гривні для своїх виборців та округів – Сергій Порядін та Вадим Ліскі.

Всю інформацію про спрямування коштів, передбачених для забезпечення потреб виборчого округу, в І півріччі 2023 року дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2022 року в бюджеті Житомирської міської територіальної громади було закладено по 100 тис. грн на кожного депутата міської ради для забезпечення потреб виборчого округу, а в жовтні цю суму подвоїли, і кожен народний обранець міг розподілити на потреби округу 200 тис. грн, але 28 з 42 депутатів всі виділені кошти віддали на матеріальну допомогу своїм виборцям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутат округ міськрада кошти  
Матеріали по темі