Місто

Майстеркласи, дискусії, активності та заняття для ментального здоров’я: у Житомирі всьоме проведуть «Майстерню міста»

12 July 2023, 10:00

У Житомирі з 20 по 22 липня проведуть уже сьомий традиційний фестиваль «Майстерня міста». Місце проведення – Новий бульвар, 4. Містян та гостей міста очікують різноманітні майстеркласи, спортивні активності, дискусії про розвиток міста та заходи для покращення ментального здоров’я громадян.

Про це 12 липня на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міськради розповів директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

«У цьому році ми плануємо провести вже сьомий урбаністично-культурний фестиваль «Майстерня міста». Дати проведення – це 20-22 липня. Місцем проведення в цьому році ми визначили Новий бульвар, 4. І традиційно наш захід проводиться за технічної допомоги міжнародного проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», який фінансується Урядом Швейцарії і Німеччини. У цьому році ми отримали більше 60 проектних ініціатив від місцевих громадських організацій, ініціативних груп і виконавчих органів міськради. Фактично ми відібрали 44 унікальні активності, які будуть представлені на майданчику «Майстерні міста» - це різні дискусії, майстеркласи. Ви можете бачити, на сьогодні вже сформована програма проведення «Майстерні міста», - прокоментував Борис Пахолюк.

Він також зазначив, що на «Майстерні міста 2023» плануються серйозні дискусії про стратегічний розвиток міста, спортивні активності та інші культурні події.

«І що важливо – у цьому році ми додали додаткові заходи, які присвячені темі особистісного розвитку, в тому числі ментального здоров’я мешканців, і щодня під час обідньої перерви з 12:30 до 14 години будуть проходити майстеркласи по ментальному здоров’ю, куди ми запрошуємо всіх охочих містян і представників органів міської ради безкоштовно приєднатися, послухати практики, які допоможуть зробити наше здоров’я міцнішим, коли ми переживаємо тривоги повітряні і різні стреси», - додав директор КУ «Агенція розвитку міста».

Зауважимо, у додатку до проєкту рішення виконкому «Про проведення заходу «Майстерня міста Житомир 2023»» від 10 липня 2023 року на сайті Житомирської міськради оприлюднений план проведення заходу:






Скріншоти з додатка до проєкту рішення виконкому

Нагадаємо, 21 квітня мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження про створення робочих груп з підготовки до фестивалю «Майстерня міста Житомир 2023».

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році захід «Майстерня міста: Перезавантаження 6.0» у Житомирі розпочався 24 червня на Замковій горі. Під час фестивалю, зокрема, головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн представила концепцію реконструкції гідропарку. А заступник Житомирського міського Олександр Шевчук розповідав, що велодоріжки у місті обов’язково робитимуть при реконструкції вулиць, але капітальні ремонти дорожнього покриття не дають такої можливості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Майстерня міста фестиваль Пахолюк проєкт рішення виконком 
Матеріали по темі