Події

Працівниця фінансової установи з Житомирської області повірила «представнику банку» і втратила з картки понад 45 тис. грн

12 July 2023, 16:19

Жителі Житомирської області вкотре повірили шахраям і втратили понад 60 тис. грн.

Про це 12 липня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Так, 11 липня до поліції звернулась 53-річна працівниця фінансової установи, жителька м. Баранівки. До жінки зателефонував невідомий, який назвався працівником служби безпеки банку. Повіривши у байку про надання їй фінансової допомоги, жінка надала тому реквізити власної банківської картки. У результаті з її рахунку було знято понад 45 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

У поліції розповідають, що не розпізнала шахрая й 19-річна жителька м. Коростишева. Сподіваючись придбати одяг через сайт оголошень, розголосила «продавцеві» конфіденційні відомості про свій банківський рахунок. У результаті втратила понад 10,5 тисячі гривень.

Повірив у чесність незнайомця й 20-річний житомирянин. Він, намагаючись орендувати житло, здійснив передоплату за вимогою «власника» квартири. У результаті залишився без помешкання та 7 тисяч гривень.

За всіма фактами поліцейські проводять відповідні перевірки та встановлюють осіб, причетних до шахрайств.

Водночас правоохоронці нагадують: ошуканці грають на почуттях людей, переконуючи у своїх добрих намірах. Може йтися про захист банківського рахунку чи платіжних операцій, спрощення процедури купівлі-продажу, допомогу у розв’язанні соціальних питань, відсіювання конкурентів під час вигідної купівлі чи оренди тощо.

Основним методом захисту у таких ситуаціях є спокій та виваженість у прийнятті рішень.

Зауважте, що телефонний співрозмовник може назватися будь-ким й перевірити це вкрай складно. Тож, якщо питання стосується фінансів (купівлі чи продажу, оренди, виплат, переказів тощо), замисліться, чи не намагаються вас ошукати. Порадьтеся з рідними чи друзями, подбайте про інші методи захисту від шахраїв, про які можна дізнатися з різних джерел, у тому числі й на вебсайті поліції Житомирщини.

Нагадаємо, на початку липня житель Житомирської області хотів отримати державну допомогу, перейшов за посиланням у соцмережі, ввів дані та «подарував» ошуканцям понад 300 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство 
Матеріали по темі