Події

Пенсіонерка із Житомирської області «подарувала» шахраям понад 60 тис. грн, з них – 50 тис. грн були зі щойно створеної кредитки

13 July 2023, 09:25

Жителька Радомишльської громади потрапила на гачок «працівника банку»: виконавши всі інструкції жінка втратила понад 60 тис. грн.

Про це 12 липня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«До 62-річної жительки Радомишльської громади днями зателефонував псевдо-працівник банку. Чоловік повідомив про те, що з її фінансового рахунку намагаються зняти кошти. Тож для «захисту» своєї банківської картки від несанкціонованих втручань жінка виконувала усі інструкції співрозмовника, надаючи конфіденційну інформацію та проводячи необхідні операції через мобільний додаток. Вже після завершення спілкування потерпіла виявила, що така необачність вартувала їй понад 60 тисяч гривень. Причому близько 50 тисяч гривень шахраї зняли зі щойно створеної жінкою кредитної картки», - йдеться в повідомленні.

Нині поліцейські встановлюють причетних до правопорушень та вкотре закликають громадян дбати про збереження власного майна і не довіряти незнайомцям.

У ситуаціях, схожих на вищевказані, варто дотримуватися низки простих правил:

- у жодному разі нікому не передавайте конфіденційні відомості своєї банківської картки. Це стосується також смс-паролів та кодів, які надходять на мобільний номер;

- у разі надходження подібних дзвінків слід перервати телефонну розмову та особисто зателефонувати у службу підтримки банку за номером, вказаним на звороті вашої картки, та уточнити всі обставини. Або особисто завітати у банківське відділення та уточнити необхідну інформацію.

- запам’ятайте, що єдине, що ви можете повідомити телефоном – це 16-значний номер карти.

Дотримуйтеся цих порад і негаразди минатимуть вас!

Нагадаємо, 11 липня працівниця фінансової установи з Житомирської області повірила «представнику банку» і втратила з картки понад 45 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство 
Матеріали по темі