Економіка

Житомирські аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму 23,2 млн гривень за перше півріччя 2023 року

14 July 2023, 10:15

Протягом січня – червня 2023 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області забезпечили відшкодування втрат на суму 23,2 млн грн.

Про це 12 липня повідомила пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

Впродовж першого півріччя 2023 року аудитори Житомирщини провели 372 моніторинги закупівель, 23 інспектування (ревізії), 9 державних фінансових аудитів та 9 перевірок закупівель.Було виявлено порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 58,5 млн грн та забезпечили відшкодування втрат.

«Правоохоронним органам передано матеріали 36 заходів державного фінансового контролю. За результатами їх розгляду, а також участі спеціалістів Управління у перевірках правоохоронних органів розпочато 21 досудове розслідування та вручено 9 повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Окрім того, 89 посадових осіб притягнуто до відповідальності, з них: 26 – до матеріальної, 34 - до адміністративної, 28 – до дисциплінарної та 1 особу звільнено із займаної посади», — зазначають у повідомленні.

Водночас до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано 6 фінансових санкцій у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення та зупинення операцій з бюджетними коштами. Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій, за підсумками проведених заходів державного фінансового контролю, прийняли 64 управлінських рішення. Від упровадження пропозицій за результатами державних фінансових аудитів отримано економічного ефекту на суму 87,7 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 15 травня 2023 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області впродовж січня-квітня 2023 року виявили втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму понад 42 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудит аудитор ревізія Держаудитслужба 
Матеріали по темі