Місто

Будівельні компанії запрошують для участі у програмі будівництва житла для ВПО у Житомирі за 8 млн євро від ЄС

14 July 2023, 13:51

Будівельні компанії запрошують до попередньої кваліфікації у програмі «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні».

Таке оголошення 14 липня оприлюднили на сайті Житомирської міської ради.

«Міста Чернівці, Дубно, Ковель, Львів, Житомир та Макарів увійшли до програми «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні». В межах проєкту «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні» підрядники будуть визначені у 2023 році для виконання контрактів. Це запрошення стосується контракту у місті Житомир, представленому міською радою (Замовник). Закупівлі проводитимуться відповідно до вимог НЕФКО, викладених у документі «Політика і процедури закупівель», січень 2021 року», - йдеться у оголошенні.

Зазначається, що на тендер будуть запрошені тільки ті підрядники, які подали заявку на участь у тендері до кінцевої дати (02.08.2023), за умови доведеної відповідності всім кваліфікаційним критеріям.

З детальнішою інформацією можна ознайомитись тут.

Тендер, на який запрошує підрядників Житомирська міська рада, стосується будівництва житла для ВПО у Житомирі по провулку Червоному. Фінансувати проєкт вартістю 8 млн євро буде НЕФКО та ЄС. Початок робіт запланований на 4-й квартал 2023 року.

«Основною цільовою групою є ВПО (окремі особи та сім’ї, загалом більше 13 000 осіб, що мають статус ВПО та проживають на території Житомирської міської територіальної громади), у новозбудованих будинках можливе поселення до 438 осіб, які отримають гідні умови проживання (теплі приміщення, відсутність протягів та вологи), а також персоналу, що надає місцеві послуги», - йдеться в описі проєкту на сайті НЕФКО.

Право власності на будинки: Новозбудовані будівлі, призначені для соціального житла будуть залишатися у муніципальній власності щонайменше 10 років після завершення будівництва. Перші п’ять років ці будівлі будуть використовуватися лише для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Якщо не буде попиту на житло для внутрішньо переміщених осіб після закінчення п’ятирічного терміну, будівлі будуть використовуватися як альтернатива з метою надання соціального житла для розміщення інших вразливих груп населення.

Житлові приміщення надаються безоплатно ВПО та членам їх сімей у тимчасове користування на термін до одного року з можливістю продовження на наступний термін відповідно до чинного законодавства України.

Приватизація квартир у побудованих будинках за цією програмою заборонена.

Нагадаємо, від початку 2023 року в Житомирі очікували європейський грант в розмірі 8 млн євро на будівництво житла для переселенців по провулку Червоному: там мають звести чотириповерхові будинки на майже 110 квартир, станом на початок березня 2023 року УКБ проводило консультації з проєктними організаціями і шведською стороною НЕФКО щодо цього проєкту. Наприкінці травня цього року виконком надав дозвіл на видалення 15 дерев по провулку Червоному – на ділянці майбутнього будівництва житла для ВПО.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 24 жовтня 2022 року вирішили розділити земельну ділянку площею 2 га по провулку Червоному на дві частини: одну віддати під будівництво житла для ВПО, а на іншій побудувати дитсадок, якого потребує мікрорайон Маликова.

Крім цього, модульне містечко для переселенців роблять у селі Вереси Житомирської громади, заселити людей туди планують восени 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло ВПО переселенці НЕФКО будівництво пров.Червоний 
Матеріали по темі