Події

У Житомирській області поліцейські завершили розслідування крадіжок телефонних кабелів

14 July 2023, 16:13

Поліцейські в Радомишлі завершили розслідування та встановили особу, причетну до крадіжки телефонних кабелів.

Про це 14 липня повідомив відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

У червні до відділення поліції №3 (м. Радомишль) Житомирського РУП звернулися працівники однієї з компаній, що обслуговує місто з повідомленням про крадіжку кабелів повітряної лінії зв’язку. За підрахунками заявників їм було спричинено близько 50 тисяч гривень матеріального збитку.

«Оперативники провели низку розшукових заходів та встановили причетність до цього діяння 36–річного місцевого жителя. Поліцейські затримали його під час чергової крадіжки. Тоді чоловік встиг демонтувати близько 40 метрів телефонних кабелів. У нього вилучили й знаряддя вчинення кримінального правопорушення. Чоловік визнав свою провину в учиненому. Він розповів, що обпалював дроти на березі річки, вартісний метал забирав собі, а зрізане облицювання викидав у воду, щоб не залишати слідів», - зазначають у повідомленні.

Слідчі відділення поліції №3 зібрали докази причетності чоловіка ще до низки правопорушень та з’ясували, що загалом він викрав понад 300 метрів кабелів. Відтак йому повідомили про підозру в учиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) та ч.2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення) ч. 4 ст. 185 КК України. А після проведення всіх необхідних слідчих дій обвинувальний акт у провадженні скеровано до суду.

Нагадаємо, що у період воєнного стану за таємне викрадення майна обвинуваченому загрожує тривале ув’язнення. Процесуальне керівництво здійснювала Коростишівська окружна прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня 2023 року в Житомирській області затримали чоловіків, які упродовж кількох місяців викрадали кабелі «Укртелекому».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка дріт кабель телефонний кабель поліція 
Матеріали по темі