Економіка

У службі зайнятості розповіли, які працівники нині мають попит у Житомирській області

17 July 2023, 09:31

У філіях та управліннях Житомирської обласної служби зайнятості за даними на 13 липня було зареєстровано 1544 вакансії від 575 підприємств, установ, організацій та приватних підприємців. Найбільше пропозицій роботи зосереджено у Житомирському районі (639 вільних робочих місць) і Коростенському (563), значно менша їх кількість – у Звягельському й Бердичівському районах – 177 і 165 відповідно.

Про це 14 липня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«Потрібні працівники на підприємства переробної промисловості, сфери торгівлі, сільського господарства, охорони здоров’я та транспорту. Затребувані кваліфіковані майстри з інструментом, робітники з обслуговування технологічного устаткування та машин, працівники закладів торгівлі, професіонали та представники найпростіших професій»,- йдеться в повідомленні.

За даними центру зайнятості, пропонована заробітна плата у вакансіях варіюється від мінімальної 6700 грн до 70000 грн. Найвищий рівень винагороди за працю пропонують нині ливарникам металів та сплавів, слюсарям-інструментальникам, ковалю на молотах і пресах, токарям-розточувальникам, інженеру-радіологу й інженеру-радіофізику, електрогазозварникам, токарям, фрезерувальникам, головним бухгалтерам, лікарям, малярам, водіям міжнародних перевезень, машиністам екскаватора, інженеру-конструктору, начальникам служб, управлінь та окремих підрозділів.

«Найбільшим попитом користуються нині слюсарі різного профілю (137 актуальних вакансій), водії (112), продавці продовольчих товарів (70), підсобні робітники (56), швачки (55), кухарі (49), лікарі різних спеціалізацій (46), електрозварники (46), бухгалтери (34 вакансії), а також листоноші, електромонтери, механіки, сантехніки, оператори виробничих дільниць, прибиральники та інші», - зазначають у службі зайнятості.

Ознайомитися з актуальними пропозиціями можна на сайті https://cutt.ly/4Dz4cVI

Дізнатися про актуальні вакансії по всій території України можна у telegram-каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» за посиланням https://t.me/worknowdcz . А, оформивши підписку у чат-боті @DCZWorkNowBbot, ви будете отримувати відібрані вакансії за регіоном або галуззю.

Маєте запитання щодо отримання послуг служби зайнятості на Житомирщині – пишіть на телеграм-канал https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, за період із січня по червень цього року до служби зайнятості звернулися понад 17 тис. осіб, з них понад 4 тис. безробітних були працевлаштовані.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 30 червня 2023 року в базі даних Житомирської обласної служби зайнятості налічувалося 1504 актуальні вакансії для можливості працевлаштування, в тому числі вимушено переміщених осіб. У центрі зайнятості назвали топ-10 вакансій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ вакансія безробіття безробітний робота ринок праці працевлаштування 
Матеріали по темі