Події

В Житомирській області біля траси Малин – Кочерів виявили більше 130 зрубаних тополь

17 July 2023, 16:46

Незаконну вирубку насаджень виявили на дорозі територіального значення Т-06-08 Малин – Кочерів.

Про це 17 липня повідомила пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України

Працівники Служби відновлення зафіксували правопорушення на дорозі територіального значення Т-06-08 Малин – Кочерів. Усього знищено 133 кремезні тополі поблизу сіл Краснобірка та Мала Радча.

«За фактом самовільного знищення зелених насаджень відкрито кримінальне провадження, триває слідство. Усі насадження, що ростуть біля автошляхів державного значення належать Службі відновлення та розвитку інфраструктури в області, взимку вони захищають дороги від снігових переметів, влітку, створюючи тінь, не дозволяють асфальту перегріватись. Для того, щоб провести видалення придорожніх насаджень у смугах відводу доріг необхідно мати лісорубний квиток, що видається Службою відновлення», - йдеться у повідомленні.

Крім того, відповідно до Ст. 48 Закону України «Про автомобільні дороги» захист зелених насаджень повинен здійснюватись згідно з природоохоронним законодавством. Не допускається проведення рубки дерев у снігозахисних смугах та у межах смуги відведення автомобільних доріг, які не пов’язані із забезпеченням дорожнього руху відповідно до вимог нормативно-правових актів та виконання робіт з розширення доріг. Відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), за рубку та реалізацію дерев передбачено штраф для громадян у розмірі від 510 до 1700 грн. з конфіскацією насаджень, а для посадових осіб – від 2550 до 5100 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня 2023 року поблизу села Будичани Житомирського району екологи зафіксували незаконну вирубку понад сотні дерев. Завдані збитки перевищують 1,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево вирубка порубка 
Матеріали по темі