Фоторепортаж

Солодкі, солоні, у лаваші та на грилі – які хот-доги можна посмакувати у Житомирі і скільки доведеться за них заплатити. Фотоогляд

18 July 2023, 16:40

Майже кожен з нас періодично купує вуличний фаст-фуд на перекус. Найпопулярнішою стравою зазвичай є хот-доги – вони зазвичай не надто дорогі, ситні і смачні.

З’явилася ця буденна страва досить давно, ще у 1890-х роках в Америці відзначали День сосиски в булочці. З часом звично сосиска у булці “обросла” різними доповненнями у вигляді соусів, приправ і стала повноцінною стравою.

Чому ця страва у дослівному перекладі з англійської мови має назву “гарячий собака” достеменно не відомо. Існує багато різних версій, пов’язаних зі схожістю сосисок на собак-такс. Найочевиднішою здається версія, згідно з якою коли сосиску виймали з печі і вкладали в булку, то лаялися «Hot Dog» (гаряче, собака!), що і закріпило за стравою цю назву.

Зараз з’явилося багато варіантів цієї страви, де замість традиційної булки використовують лаваші. Також можна знайти хот-доги з карамелізованою цибулею, а також солодкі хот-доги з топінгами. Ціни варюються від 35 до 100 грн і залежать від наповнення, кількості сосисок тощо.

Зазначимо, що кожен рік посеред липня усі, хто любить цю страву, відзначають неофіційне свято - День хот-дога.

Тож, сьогодні у нашому фоторепортажі ми підготували фотоогляд цін на цей смачний перекус. Гортайте карусель, порівнюйте ціни та пишіть нам у соцмережах, де найсмачніші хот-доги у Житомирі.

Скільки коштує кава у Житомирі та як її пити з користю для ЗСУ дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хот-дог стріт-фуд фотоогляд ціна 
Матеріали по темі