Події

Виманював кошти за «продаж» телефонів і зникав, а вдома зберігав зброю та сотні гаджетів: у Житомирській області викрили шахрая

18 July 2023, 17:20

На Житомирщині поліція припинила діяльність інтернет-шахрая з Бердичева, який виманював кошти за продаж мобільних телефонів, а потім зникав.

Про це 18 липня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Інформацію щодо ймовірної протиправної діяльності 32-річного бердичівлянина поліцейські отримали оперативним шляхом. Тож за ухвалою суду слідчі Бердичівського райвідділу поліції провели санкціонований обшук за місцем проживання чоловіка. Під час процесуальних заходів правоохоронці вилучили близько сотні мобільних телефонів, понад 150 сім-карт, 70 флеш-накопичувачів, стартові пакети, кілька комп’ютерних блоків живлення, а також понад 10 тисяч гривень та іноземну валюту», - йдеться в повідомленні.

Попередньо встановлено, що чоловік створив шахрайський «бізнес» у мережі Інтернет: через відому торговельну онлайн-платформу створював оголошення про продаж товарів, а саме мобільних телефонів, та наполягав на сплаті покупцем певної суми, а потім просто припиняв спілкування.

На таке оголошення натрапила жителька Києва, яка хотіла придбати два мобільних телефони за привабливою ціною. Жінка перерахувала гроші у сумі 3100 гривень, після чого продавець зник – киянка звернулася до поліції.

Наразі правоохоронці встановлюють кількість потерпілих від шахрайств та суму, якою чоловік заволодів за час своєї незаконної діяльності.

Окрім того, у ході обшуків, в оселі фігуранта поліцейські натрапили на зброю та боєприпаси до неї. Слідчі вилучили стартовий пістолет, рушницю та близько 100 набоїв різного калібру.

Все вилучене направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС для проведення низки експертиз.

Попередня кваліфікація події - ст. 190 (Шахрайство) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування проводиться за процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури.

Відповідно до чинного законодавства чоловікові загрожує кількарічне ув’язнення.

Нагадаємо, за минулий тиждень жителі Житомирського району віддали шахраям близько 200 тис. грн: перераховували завдаток, вірили «працівникам банку», хотіли отримати соцдопомогу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцмережі 
Матеріали по темі