Події

У Житомирі під час конфлікту чоловік зарізав 23-річного військового: суд призначив йому 10 років тюрми

18 July 2023, 18:08

У Житомирі чоловіка засудили на 10 років позбавлення волі за смертельне ножове поранення приятеля-військовослужбовця.

Про це 18 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у скоєнні умисного вбивства військовослужбовця (ч. 1 ст. 115 КК України). Його засуджено до 10 років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Прокурори у суді довели, що особливо тяжкий злочин у березні цього року, у власному будинку, скоїв 41-річний житель Житомира.

До нього у гості прийшов приятель-військовослужбовець, який приїхав у відпустку, щоб по-дружньому поспілкуватися. Також були присутні ще й співмешканки обох чоловіків. Упродовж тривалого застілля зі вживанням алкогольних напоїв гість та господар декілька разів виходили у двір для «чоловічих» розмов.

Під час однієї з таких розмов потерпілий зауважив, щоб обвинувачений не ображав свою співмешканку. На таке зауваження господар відреагував неадекватно: пішов до хати, взяв ніж та раптово вдарив військовослужбовця у шию. Від поранення у сонну артерію, що спричинило велику крововтрату, 23-річний хлопець відразу помер.

На суді свою вину визнав частково, пояснивши суду, що не бажав смерті приятелю.

З дня затримання і до набуття вироком чинності обвинувачений перебуватиме під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 2 березня 2023 року у Житомирі двоє місцевих жителів, після застілля з алкоголем, вийшли на вулицю «на розмову». Під час з’ясування стосунків один з чоловіків завдав опоненту фатального удару ножем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство суд вирок 
Матеріали по темі