Місто

Мер розповів про ситуацію в житомирському батальйоні 115-ї бригади ТрО і закликав не розганяти «зраду» в соцмережах

20 July 2023, 10:05

Житомирський 138-й батальйон 115-ї бригади ТрО зараз виконує бойові завдання на самих важких напрямках, де росія намагається прорвати нашу оборону, проблеми у бійців дійсно є, але розповсюдження «зради» в соцмережах лише шкодить захисникам.

Про це мер сказав на початку позачергової сесії міської ради 20 липня.

«В соцмережах було дуже багато обговорення по 138-у батальйону нашої територіальної оборони (115 бригада ТрО), хочу сказати, що цей батальйон був сформований, фактично, в перші години війни, і 90% тих, хто там сьогодні проходить службу – житомиряни, які добровільно пішли в цей батальйон. Вони більше року готувалися і сьогодні виконують бойові завдання на одному із самих важких напрямків, де росія намагається прорвати нашу оборону – лиманський напрямок, напрямок на Куп’янськ. В соцмережі ми могли бачити, як розганяється «зрада». Ми декілька днів розбиралися, в мене позавчора (18 липня) була зустріч з матерями, з дружинами наших військовослужбовців. Дійсної є проблема, головна проблема – що першим загинув, на жаль, командир цього батальйону, справжній офіцер Олександр Вербило, і це трошки деморалізувало хлопців, але вони з честю виконують бойові задачі», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також повідомив, що перед сесію, вранці 20 липня, була зустріч з представниками батальйону і після сесії представники влади планують поїхати в батальйон.

«Після сесії ми з Олександром Раковичем (депутат міської ради, власник мережі «Полісся-продукт»), Олександром Черняховичем (депутат міської ради, радник мера) виїжджаємо в батальйон. За ці дні ми завезли і передали їм декілька (безпілотників) Matrix, Mavic, сьогодні ще завеземо прилади нічного бачення. Але я хочу сказати прохання до всіх: коли ми намагаємося в соцмережі себе десь попіарити. Показати, що «я дуже багато знаю і дуже багато хочу допомогти», то тім самим ми наражаємо ті підрозділи на небезпеку. Бо ворог так само читає всі ці повідомлення, всі ці переписки, і він бачить слабкі місця: чи деморалізовані підрозділи, чи не вистачає боєкомплекту, чи ще щось. Таким чином ми ще більше наражаємо наших воїнів на небезпеку. Якщо є якісь питання, якщо вони не вирішуються – до мене в будь-який час, будемо збиратися, обговорювати, вирішувати всі ці питання», - закликав мер Житомира.

Сергій Сухомлин також наголосив, що вирішування проблемних питань підрозділу в соцмережах під час війни – це кримінальний злочин.

Зауважимо, що про складну ситуацію в 138-у батальйоні 115-ї бригади територіальної оборони на минулих вихідних почали писати анонімні джерела, згодом інформацію у Facebook виклала житомирська волонтерка, викладачка політехніки Ірина Пацева (Коцюба). Деякі місцеві ЗМІ та телеграм-канали поширювали цю інформацію з посиланням на неї (див. скриншот). Станом на 20 липня частина постів Ірина Пацева видалили, зокрема той, на який посилався сайт «Перший житомирський».


Нагадаємо, командир 138-го окремого батальйону 115-ї бригади ТрО Олександр Вербило героїчно загинув 2 липня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня 2022 року Генеральний штаб ЗСУ інформував про вручення п’ятьом бригадам територіальної оборони бойових прапорів, серед них була і 115-а окрема Житомирська бригада Сил територіальної оборони ЗСУ. В червні 2023 року 115-а окремої бригади територіальної оборони України відзначила своє п’ятиріччя урочистостями в Коростені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 115 бригада ТрО Сухомлин 138 батальйон Вербило міськрада Коцюба 
Матеріали по темі