Фоторепортаж

«Незламна» житомирська вежа, яка переживає вже третю війну на теренах України. Фоторепортаж

20 July 2023, 10:37

"Незламна" - артпроєкт з такою назвою відкривають у Житомирській водонапірній вежі 20 липня. Артпроєкт присвячений незламності України, українських людей, а також водонапірної вежі, яка є свідком вже третьої великої війни на теренах України за останні сто років.

"Виставка відгукнеться кожному. Вона - про кожного з нас, про те, як ми боремося за власну незалежність, можливість самоідентифікації. Тут представлені роботи різних митців, які осмислюють різні аспекти життя українців під час війни. Тут показані обличчя людей, які змушені були покинути власні домівки; портрети ДСНС, які щодня невтомно борються з наслідками агресії країни терориста; звитяга українських бійців та реакція світу на терористичну агресію проти України; тут багато дитячих робіт. Роботи дуже емоційні. Приходьте, і побачите все детальніше", - розповів куратор проєкту Ілля Грицанюк.

Представлені на виставці роботи у різних жанрах: тут є графіка, інсталяції, фотографії тощо.

Емоційний ефект від художніх робіт посилюють матеріальні свідчення збройної агресії проти України: ДСНС передали для виставки залишки ракет, снаряді, якими обстрілювали українські міста.

Виставку відкриють до огляду 20 і 21 липня з 14:00 до 18:00, а 22 липня о 16:00 у вежі відбудеться зустріч з митцями і презентація проєкту.

Вхід до виставкової зали - будь-який донат на підтримку ЗСУ, а саме підрозділу відомого житомирського митця Сергія Носка, який зараз боронить Україну зі зброєю в руках.

Проєкт відбувається за підтримки Агенції розвитку міста в рамках урбаністичного фестивалю "Майстерня міста 2023". Організатори виставкового проєкту #Незламна ГО "Цілком природно".

Будівля самої вежі також постраждала від військової агресії - тут через обстріли повилітала частина вікон. Волонтери намагалися зібрати їх по шматочках, але проблема відсутності вікон дуже нагальна: через це у саму вежу за несприятливих погодних умов потраплятиме волога, мороз, будівля руйнуватиметься ще більше, електропроводка може вийти з ладу, тому волонтери намагаються знайти фінансування хоча б на нагальний підтримуючий ремонт архітектурної пам'ятки.

Нагадаємо, у Житомирі з 20 по 22 липня проведуть уже сьомий традиційний фестиваль «Майстерня міста».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водонапірна вежа 
Матеріали по темі