Події

Продавала алкоголь неповнолітнім: в одній з громад Житомирської області склали адміністративний протокол на продавчиню

20 July 2023, 11:29

Поліцейські провели профілактичний рейд у Довбиській громаді та виявили порушення.

Про це 20 липня повідомив відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

Під час превентивних заходів ювенальні інспектори виявили порушення. Так, смт Довбиші вони помітили компанію неповнолітніх, які розпивали спиртні напої просто у приміщенні одного з магазинів.

Правоохоронці з’ясували, що дівчата вільно придбали напої з вмістом алкоголю у цьому ж закладі, адже продавчиня не запитала жодних документів у покупців юного вигляду. Тож відносно неї поліцейські Звягельського райвідділу склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями…) КУпАП, а зібрані матеріали направили на розгляд відповідних органів.

«Відомо, що подібне правопорушення продавчиня вчиняє не вперше. Лише упродовж цього місяця правоохоронці тричі документували продаж нею спиртного неповнолітнім у цьому ж закладі. Тож матеріали про порушення будуть також направлені до податкових органів для вирішення питання щодо позбавлення власника крамниці права торгівлі підакцизними товарами», - йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв особі, яка не досягла 18-річного віку, тягне за собою накладення штрафу від 6800 до 13600 гривень.

Поліція закликає підприємців та продавців неухильно дотримуватись вимог чинного законодавства, запитувати у покупців документи, що підтверджують їх вік, не реалізовувати алкогольні напої та тютюнові вироби дітям.

Нагадаємо, 8 лютого 2023 року в Бердичеві Житомирської області адміністративна комісія оштрафувала місцеву жительку, яка продавала нелегальні цигарки й алкоголь неповнолітнім.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2023 року в Бердичеві жінка у власному обійсті продавала нелегальні цигарки та спиртні напої неповнолітнім.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь неповнолітній підліток ювенальний інспектор 
Матеріали по темі