Місто

В Житомирі на Новому бульварі три дні будуть дискусії, майстеркласи та різні активності

20 July 2023, 15:05

В Житомирі на Новому бульварі 20 липня стартував сьомий урбаністичний фестиваль «Майстерня міста».

«Нові стратегічні проєкти, цікаві дискусії, майстеркласи, культурні, освітні та спортивні активності. У Житомирі стартувала сьома «Майстерня міста». Організатори кажуть: важливо почути думку мешканців, яким вони бачать наше місто та своє місце в ньому. Фестиваль організований з урахуванням проєктних пропозицій житомирян. Із 60 поданих заявок, спрямованих на розвиток громади, обрали 46 унікальні проєктні ініціативи. Ірина Мілаш, керівниця проєктного офісу GIZ в місті Житомирі, каже, такі заходи необхідні, бо дозволяють владі та мешканцям почути одне одного та разом змінювати місто», - йдеться у повідомленні пресслужби міської ради.

Зазначається, що урбаністично-культурний захід відбувається у межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що впроваджується за підтримки німецької урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» та фінансується Урядами Німеччини та Швейцарії.

Нагадаємо, фестиваль «Майстерня міста» розпочався 20 липня акцією «Велосипедом на роботу».

Програму фестивалю «Майстерня міста», який з 20 по 22 липня проходитиме в Житомирі на Новому бульварі, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році захід «Майстерня міста: Перезавантаження 6.0» у Житомирі розпочався 24 червня на Замковій горі. Під час фестивалю, зокрема, головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн представила концепцію реконструкції гідропарку. А заступник мера Житомира Олександр Шевчук розповідав, що велодоріжки у місті обов’язково робитимуть при реконструкції вулиць, але капітальні ремонти дорожнього покриття не дають такої можливості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Майстерня міста фестиваль Новий бульвар майстерклас 
Матеріали по темі