Події

Виготовляв амфетамін уночі в орендованих гаражах: у Житомирі «бізнесмену» повідомили про підозру

20 July 2023, 19:49

У Житомирі поліцейські затримали причетного до виготовлення та збуту наркотиків.

Про це 20 липня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Правоохоронці з’ясували, що для виробництва небезпечної синтетичної речовини підозрюваний орендував приміщення у знайомих. Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в області документували протиправну діяльність 30-річного житомирянина понад пів року. Правоохоронці встановили, що клієнтів чоловік шукав серед знайомих в обласному центрі та за його межами. Для пересилання товару користувався сервісом логістичних компаній, у різний спосіб маскуючи відправлення. Така доставка наркотиків здійснювалася у різні міста України, приносячи фігуранту прибутки», - йдеться в повідомленні.

Тож 19 липня слідчі Житомирського районного управління поліції за участі працівників кримінальної поліції РУП та ГУПН провели низку санкціонованих обшуків в оселі чоловіка та приміщеннях, якими він тимчасово користувався. До проведення процесуальних дій були також залучені спецпризначенці КОРД.

За інформацією поліції, в результаті правоохоронці виявили та вилучили щойно приготовану порошкоподібну речовину (попередньо - амфетамін), подрібнені сухі рослини конопель, лабораторний посуд, ємності з рідинами (ймовірно, прекурсорами), ваги, поліетиленові пакетики для фасування, банківські картки.

Усе вилучене правоохоронці скерували для проведення необхідних експертних досліджень.

Відтак слідчі Житомирського райуправління поліції затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК. Йому повідомили про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Поліцейські також перевіряють інформацію щодо причетності до цього протиправного бізнесу інших осіб.

Оперативний супровід провадження здійснюють працівники Управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області. Процесуальне керівництво - Житомирська окружна прокуратура.

Наркоділку може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

А у пресслужбі Житомирської обласної прокуратури розповіли ще деякі подробиці про діяльність наркоділка.

«Для виготовлення психотропної речовини підозрюваний орендував два гаражі та обладнав їх відповідним інвентарем (колби, ваги, пластикові ємкості, захисний одяг тощо). «Сировину» для амфетаміну роздобував через Телеграм-канал. Дотримувався конспірації, працюючи вночі. Готовий товар відправляв клієнтам поштою. З грудня минулого року і дотепер правоохоронцями задокументовано три факти відправлення підозрюваним психотропної речовини у різні міста. Викрили наркоділка 19.07.2023, відразу після виготовлення ним свіжої партії амфетаміну», - зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, 20 червня у селі Тетерівка Житомирського району поліцейські виявили лабораторію з виробництва психотропу. У «власника» вилучили «товар» вартістю близько мільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики наркотик нарколабораторія прокуратура амфетамін поліція 
Матеріали по темі