Суспільство

В громаді Житомирської області внаслідок атаки ворожих дронів пошкоджено понад 500 будинків

21 July 2023, 16:29

В Чуднівській громаді тривають роботи з ліквідації наслідків ворожої атаки 19 липня 2023 року.

Про це 20 липня повідомила пресслужба Чуднівської міської ради

«19 липня 2023 року під ранок ворог атакував Чуднівську громаду дронами-камікадзе. На щастя, обійшлося без людських жертв. Внаслідок воєнної агресії російських окупантів у громаді, за результатами попереднього обстеження постраждало 4 об’єкти критичної та 10 об’єктів соціальної інфраструктури, пошкоджено понад 500 житлових будинків, у тому числі господарські будівлі, автомобілі, лінії електропередач»,- йдеться у повідомленні.

На даний час обстежено понад 90 домогосподарств, зареєстровано 3 заяви в системі єВідновлення

«Побував на місці події, де найбільші ушкодження. Дав доручення про створення відповідної комісії щодо встановлення обсягу руйнувань та для надання людям допомоги. Адже є багато пошкоджень споруд у приватному секторі: розбиті вікна, вибиті двері, пошкоджені покрівлі. На місце одразу виїхали і працювали всі відповідні служби: поліцейські, рятувальники, медики, енергетики. Жителям громади, які зазнали руйнувань видаємо плівку та шифер. По прогнозах обсяги завданих збитків становить близько 8 млн гривень. Ще раз нагадуємо, що жителі можуть отримати відшкодування за пошкоджене майно під час війни», - зазначає міський голова Чуднова.

Важливо підкреслити, що кожна допомога та підтримка є надзвичайно цінною в такі важкі моменти. Чуднівська громада щиро дякує всім, хто долучився до ліквідації наслідків обстрілів, хто не залишився байдужим до біди. На теперішній час ліквідація наслідків досі триває, тому жителів Чуднівської громади, які постраждали внаслідок обстрілів просимо звертатись та повідомляти про руйнування за телефоном +380970287223, та реєструватися у застосунку Дія.

Нагадаємо, 19 липня 2023 року жителів Чуднівської громади, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів, закликали звертатися до місцевої влади. Того ж дня поліцейські Житомирщини документували наслідки ворожого удару в Чуднівській громаді.

Як повідомляв Житомир.info, під ранок 19 липня 2023 року Житомирську область атакували запущені росією «дрони-камікадзе», за інформацією начальника ОВА постраждав інфраструктурний об'єкт, є пошкодження приватних домогосподарств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дрон обстріл шахед Чуднів руйнування наслідки руйнування 
Матеріали по темі