Місто

У Житомирі на території ліцею «Всесвіт» за кошти салезіянського згромадження облаштували сучасний майданчик

24 July 2023, 18:11

Гойдалки, спортивні лазанки, безпечне покриття та зона відпочинку зі зручними лавками і сценою. Так нині виглядає спортивно-ігровий майданчик біля приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, який облаштували благодійники салезіянського згромадження. На чолі із його представниками - отцями Анджеєм Поліхтом та Міхалом Воцялом.

«Ми замінили старі - розвалені тренажери на нові. Постелили якісне, не травматичне покриття і у цьому проєкті брали участь люди доброї волі - наші добродії, благодійники з Польщі, Італії, України, які особливо після початку повномасштабної війни хотіли якось допомогти нашим житомирським дітям та молоді», - коментує капелан салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» о. Міхал Воцял.

Одразу після освячення та урочистого відкриття, вихованці наввипередки побігли тестувати майданчик на зручність. Діти не можуть натішитись оновленням, мовляв, раніше про таке лишень мріяли.

«Тут усе було зламане, а зараз все змінилось. Дуже класно», - ділиться учень салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» Назар.

«Дуже багато качель, багато всього крутого. Тут можна і лазити, і стадіон дуже крутий. Тут руханки всі можна робити». - розповідає учениця Аріна.

«Раніше тут іще був пісок і дуже пачкались ноги, а тепер тут дуже прикольно», - згадує учениця Вікторія.

«Я ніколи звідси не піду, тут такий крутий майданчик, я в захваті від нього», - радіє вихованець салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» Влад.

«Це була мрія, щоб діти зростали у такому гарному місці, розвивались спортивно, всебічно, культурно. Щасливі очі дітей передають мій внутрішній щасливий стан. Дуже вдячні нашим отцям - засновникам ліцею. Все те, що зараз робиться і зроблено навколо школи - це їхня заслуга», - дякує засновникам та меценатам ліцею «Всесвіт» директорка навчального закладу Марія Левченко.

Відпочивати на майданчику з мінісквером зможуть не тільки вихованці приватного ліцею «Всесвіт» - зауважує капелан о.Міхал. Оскільки цей проєкт створювали і задля блага тутешньої громади.

«Салезіянська система виховання проявляється у чотирьох особливостях. В першу чергу хочемо бути домівкою, яка дає сімейні відносини. Церквою, де заохочуємо до духовного життя. Школою, де діти можуть чогось навчитися і спортивним майданчиком, де діти зможуть гратися. По-перше, для учнів ліцею. По-друге, для учнів і молоді, які приходять до нас на салезіянський ораторій, а також для громадян, які живуть тут на Богунії, поряд, для наших сусідів. Особливо для молодих родин з маленькими дітьми, які також можуть прийти тут погуляти», - резюмує капелан салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» о. Міхал Воцял.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майданчик ліцей «Всесвіт» капелан гойдалка  
Матеріали по темі