Події

Їздив напідпитку, без шолома та документів: житель Житомирської області намагався відкупитись від поліцейських

25 July 2023, 12:41

В Тетерівській громаді водій напідпитку намагався відкупитися від відповідальності.

Про це 25 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

24 липня у с. Корчаку працівники групи реагування патрульної поліції ВП № 1 Житомирського райуправління зупинили мотоцикл «Mustang»: керманич рухався без шолому на незареєстрованому двоколісному транспортному засобі.

Вже спілкуючись з водієм, 47-річним жителем Коростенського району, поліцейські помітили у нього характерні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти відповідне освідування. Проте чоловік відмовився від проходження обстеження на місці або ж у лікувальному закладі.

«Поліцейські проінформували мотоцикліста, що керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, а так само і відмова керманича від проходження відповідного огляду на стан сп’яніння карається значними штрафними санкціями та позбавленням права керування транспортними засобами строком один рік відповідно до ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Та вже під час оформлення адміністративних матеріалів, аби уникнути відповідальності, водій спробував відкупитися, запропонувавши поліцейським грошову винагороду», - йдеться у повідомленні.

За таких обставин на місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу, працівники якої задокументували подію та вилучили свідчення протиправного діяння. За намагання уникнути покарання чоловік відповідатиме відповідно до ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу або ж позбавлення волі на строк до 4 років.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня 2023 року у Житомирському та Бердичівському районах пізно ввечері двоє водіїв намагалися дати відкупне поліцейським через нетверезе кермування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліцейський водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій мотоцикл 
Матеріали по темі