Події

Виступ в житомирському ТРЦ «дворянки Харківської губернії російської імперії» закінчився кримінальною справою, яка вже в суді

25 July 2023, 13:02

У Житомирі слідчі СБУ повідомили про підозру прихильниці «руського міра», яка привселюдно стверджувала, що Харків – це частина «Харківської губернії російської імперії».

Про це 25 липня повідомляє управління Служби безпеки України в Житомирській області.

«Як встановлено в ході досудового розслідування, зловмисницею виявилася 50-річна переселенка із Харкова. Після початку повномасштабного збройного вторгнення вона рятувалася від масованих обстрілів рашистами свого рідного міста спочатку в Києві, згодом – виїхала за кордон. На зворотному шляху додому жінка відстала від свого автобуса та залишилася у Житомирі. Саме тут, прогулюючись у найбільшому торговельно-розважальному центрі міста, фігурантка «виступала» перед присутніми продавцями та відвідувачами, переконуючи їх у приреченості України і неминучості перемоги у війні держави-агресора. Вину за обстріли свого рідного міста вона теж покладала на самих українців, оскільки, з її слів, «її дім ніхто не чіпав, поки не прийшли жовто-блакитні із прапором», - йдеться у повідомленні.

Присутні зафільмували «виступ» жінки та оприлюднили відео у місцевих соцмережах, оперативники спецслужби того ж дня встановили особу агітаторки та затримали її.

На підставі зібраних СБУ доказів фігурантці інкримінується заперечення збройної агресії рф проти України, розпочате у 2014 році, тобто вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомляє, що справу вже передано до суду.

«Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно жительки Харкова за фактом заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році (ч. 1 ст. 436-2 КК України). За даними слідства, злочин проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку інкримінують 50-річній жительці Харкова, раніше судимій за крадіжки. Подія сталася минулої середи (19 липня), у торговельному центрі Житомира» - йдеться у повідомленні.

Обвинувачена під час суперечки з продавцем голосно заявила, що всі українці – «терпіли». Коли ж присутні запитали стосовно її причетності до українців, заперечила і демонстративно наголосила, що вона – «дворянка Харківської губернії російської імперії». Щоправда, уточнила, що в «губернії» народилася прабабка, а вона – у Радянському Союзі.

Покарання, передбачене ч.1 ст.436-2 ККУ: виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, 24 липня 2023 року правоохоронці інформували про скерований до суду обвинувальний акт за ч.2 і 3 ст.436-2 КК України щодо жительки Бердичева, громадянки рф, яка виправдовувала збройну агресію росії і героїзувала чеченських бойовиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ агітація колаборант ТРЦ прокуратура Харків суд глорифікація 
Матеріали по темі