Місто

Звільнена керівниця початкової школи Житомира, де бухгалтер за рік нарахувала собі 1,3 млн грн зарплати, судиться за поновлення на посаді

25 July 2023, 14:12

Богунський районний суд м.Житомира 21 липня почав розгляд справи за позовом Лідії Василець до виконавчого комітету Житомирської міської ради та департаменту освіти щодо поновлення на роботі і оплату за час вимушеного прогулу.

Відповідна інформація оприлюднена на порталі Судова влада України.

Лідія Володимирівна Василець до недавнього часу була директором розташованої на Мальованці початкової школи № 11 міста Житомира (до 2020 року – НВК №11). Депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв 13 липня розповідав про призначення нового керівника цього закладу – Ситко Лілії Вікторівни, і пояснював причини звільнення попередниці.

«В минулому році минулим керівництвом цього закладу було вкрадено більш ніж 1,2 млн грн з рахунків, під час війни, під час воєнних дій. Ця сума була вкрадена, по суті, з колективу: нараховувалися премії, вони наче виплачувалися, але не виплачувалися», - пояснив депутат.

Юрій Мойсеєв також прокоментував позов до суду звільненої директорки щодо поновлення на посаді.

«Я не знаю, чи має вона моральне право вимагати таке відновлення (на посаді). Моя думка – це маразм якийсь, цього не може бути, і ця людина має відповідати перед законом. Зараз там відкрите кримінальне провадження, йдуть суди, хотілося б вже побачити рішення цих судів і зрозуміти хто там винен, а хто не винен. Я думаю, що правоохоронні органи скоро поставлять крапку в цій справі», - наголосив Мойсеєв.


Щодо згаданого депутатом кримінального провадження, то в Єдиному реєстрі судових рішень є інформація про те, що слідчими управлінням ГУНП в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 лютого 2023 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України. Підозрюваною є головний бухгалтер початкової школи №11 м.Житомира, якій ухвалою Корольовського районного суду від 27 квітня 2023 року обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Підозрювана працювала на посаді головного бухгалтера цього навчального закладу з жовтня 2019 року і, за даними слідства, у період з січня 2022 року по грудень 2022 року захотіла покращити свій фінансовий стан: внесла завідомо неправдиві дані до відомостей розподілу виплат початкової школи №11 і отримала на свої банківські карти за рік 1 млн 331 тис. 885,41 грн в якості заробітної плати.

Нижче – скриншоти з ухвали суду:

Щодо сподівань депутата Юрія Мойсеєва про швидке завершення справи і бажання побачити рішення суду, то ухвалою від 22 червня досудове розслідування продовжене до 25 серпня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2023 року 24-річній головній бухгалтерці початкової школи Житомира повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, та у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України): за висновками судової економічної експертизи, фігурантка справи заволоділа понад 1,3 млн грн бюджетних коштів.

Фото з сайту ГУНП

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд звільнення Василець НВК школа Мальованка Мойсеєв зловживання зарплата бухгалтер 
Матеріали по темі