Події

На Путятинській у Житомирі горіла квартира у двоповерхівці, рятувальники винесли з оселі непритомного дідуся

30 July 2023, 15:03

Уранці 30 липня в Житомирі сталася пожежа в квартирі двоповерхового житлового будинку. В одній із кімнат рятувальники виявили непритомного літнього чоловіка. Його госпіталізували.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Сповіщення про пожежу до Служби порятунку «101» надійшло о 06:26 год. Про це сповістив чоловік, який відчув у своїй оселі їдкий запах диму та пішов будинком шукати джерело загоряння. Він припустив, що воно виникло у сусідньому помешканні. Очевидець ще й пробігся під'їздом, щоб закликати сусідів повиходити з квартир на вулицю.

«По прибуттю вогнеборців до місця виклику з'ясувалося, що пожежа сталася у двокімнатній квартирі, що на другому поверсі житлового будинку. Всередині спостерігалося сильне задимлення. Рятувальники застосовували апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання та зору. Під час проведення розвідки в квартирі, вони виявили в кімнаті непритомного 79-річного чоловіка. Він сидів у кріслі. За зовнішніми ознаками спостерігалися опіки на його тілі», – йдеться у повідомленні.

Вогнеборці викликали «швидку» та знесли постраждалого чоловіка із задимленого приміщення на подвір'я. Там вони допомогли перенести його до карети швидкої допомоги. Чоловіка госпіталізовано до опікового відділення Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

Силами бійців ДСНС о 06:55 пожежу було локалізовано, а о 07:04 – ліквідовано. Вогонь устиг знищити ліжко та окремі речі домашнього вжитку в кімнаті. Подальшого розповсюдження полум'я рятувальники не допустили.

Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалося 12 чоловік особового складу на двох пожежних автомобілях. Усі інші обставини пригоди з'ясовують фахівці.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що пожежа сталася на вулиці Путятинській.

Упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували ще 7 пожеж, що виникли на території Житомирської області. Зареєстровані вони в усіх чотирьох районах Житомирщини. Крім житлових та господарських будівель горів і сухостій. 1,5 га залишків сухої рослинності рятувальники погасили у с. Зарічани Станишівської громади Житомирського району. Внаслідок зазначених пожеж загиблих і травмованих не виявлено. Причини загорянь встановлюються.

Як повідомляв Житомир.info, 29 липня 2023 року в Житомирі сталася пожежа у двоповерховому будинку на провулку Провіантському, що між вулицями Довженка та Шевченка. Вогонь знищив покрівлю і другий поверх будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС  
Матеріали по темі