Події

Жителька Житомирської області хотіла продати комп’ютерну гру, натомість «подарувала» шахраю понад два десятки тисяч гривень

31 July 2023, 09:52

На жаль, аферисти продовжують виманювати кошти у довірливих жителів області. Так, днями до поліції звернулась 34-річна жителька Бердичівського району. Жінка хотіла продати комп’ютерну гру, натомість втратила 25 тисяч гривень.

Про це 29 липня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Бердичівського районного відділу поліції.

«За словами заявниці, вона розмістила оголошення про продаж на одному зі спеціалізованих сайтів у мережі Інтернет. Вже скоро їй зателефонував покупець. Під приводом безпечного переказу він запропонував їй перейти за надісланим ним посиланням. Жінка не звернула увагу на ознаки того, що вона потрапила на фішинговий сайт та ввела там усі реквізити своєї банківської картки. Після здійснення операції зв'язок із «покупцем» обірвався, а переписка зникла. А з рахунку жінки зникли заощадження», - йдеться в повідомленні.

Слідчі Бердичівського райвідділу поліції проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних до вказаної схеми ошуканства.

Поліція вкотре закликає бути обережними під час торгівлі на інтернет-майданчиках:

- звертайте увагу на адресу вебсторінки, на якій знаходитеся (чи не змінені символи, їх порядок; URL-адреса сайту, захищеного спеціальним протоколом, сайт починається з https://, також у браузерах зазвичай відображається значок «замок»);

- не переходьте за сторонніми посиланнями, наданими вам в особистій переписці;

- не вказуйте персональні дані на сторонніх ресурсах (номер та термін дії банківської картки, PIN-код, CVV2/CVC2 коди, паролі).

Нагадаємо, 21 липня у поліції інформували про 49-річну жительку Звягельщини, яка хотіла влаштуватися на дистанційну роботу, натомість «подарувала» роботодавцю-шахраю 37 тисяч гривень, поліцейські проводять розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцмережі купівля продаж 
Матеріали по темі