Влада

Кабмін затвердив терміни нового навчального року, Шмигаль наголосив на безпеці та нагадав про 1,5 млрд грн на укриття

31 July 2023, 12:05

На засіданні 28 липня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерство освіти і науки.

«Метою постанови є зменшення загроз життя і здоров’я здобувачів освіти та працівників закладів освіти у період дії воєнного стану через урегулювання питання організованого початку 2023/2024 навчального року. Організація освітнього процесу залежить від конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Обласні військові адміністрації і засновники закладів освіти в цих умовах повинні ухвалювати рішення, що необхідні для збереження життя та здоров’я населення. Акт визначає тривалість навчального року, а також завдання обласним та Київській міській військовим адміністраціям щодо забезпечення його організованого початку спільно із засновниками закладів освіти залежно від безпекової ситуації», – йдеться у повідомленні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час промови на засіданні Уряду назвав терміни проведення нового навчального року.

«Освітній процес починається 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року. Обласним військовим адміністраціям за участю засновників закладів освіти забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці. Хочу наголосити! Найголовніше – це питання безпеки дітей та освітнього процесу. Побудова комфортних і якісних укриттів – це питання номер один, яке ми ставили перед громадами. Кошти для цього були виділені. Це 1,5 млрд гривень. Місцева влада і громади відіграють у цих рішеннях головну роль. Ще раз хочу наголосити: головне – це безпека дітей», – підкреслив очільник Уряду.

Нагадаємо, у Житомирі до нового навчального року готують укриття в закладах освіти: одні розширюють, а деякі будують з нуля.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня 2022 року заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко інформував, що з 1 вересня 2022 року школярі та студенти повернуться на навчання до закладів освіти офлайн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ навчальний рік навчання МОН ліцей Шмигаль 
Матеріали по темі