Події

Спокусилася на привабливу ціну: як житомирянка переказала шахраям понад 107 тис. грн за «купівлю» автівки

1 August 2023, 09:40

Поліцейські Житомирщини закликають жителів області бути обачними під час купівлі-продажу товарів. На жаль, ошуканці не гребують будь-якими сумами, що вдається видурити у довірливих громадян. Однак найбільших втрат найчастіше зазнають ті, хто вирішує придбати автомобіль за привабливою ціною, як от житомирянка, яка втратила понад 107 тис. грн при «купівлі» машини.

Про це 31 липня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Шахраї видурили понад 107 тисяч гривень у 45-річної житомирянки. Жінка упродовж тижня сплачувала «витрати» за доставлення для неї омріяної іномарки. Кошти вона переказувала на 7 різних банківських рахунків, щоразу вірячи у байки «постачальників». Як з’ясувалось, оголошення про такий спосіб купівлі авто жінка знайшла на торгівельному інтернет-майданчику й спокусилася на привабливу ціну», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці червня житель Житомирської області хотів купити автомобіль з-за кордону і переказав продавцю-шахраєві майже 240 тис. грн : він розповів, що знайшов оголошення про продаж автомобіля на одному із сайтів мережі Інтернет. Потому чоловік зателефонував за номером, вказаним в оголошенні. Продавець повідомив, що транспортний засіб зможе доставити з-за кордону в Україну, проте заявнику потрібно буде здійснити певний переказ коштів на банківський рахунок, чоловік погодився та перерахував зловмисникам гроші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство шахрай ошуканство інтернет інтернет-купівля купівля продаж автомобіль 
Матеріали по темі