Події

У Житомирській області зафіксували перший випадок отруєння грибами: жінка посмакувала сироїжки та померла

1 August 2023, 13:49

На території Житомирської області в поточному році зареєстровано перший випадок отруєння грибами у дорослої жінки, який стався у м. Овручі, закінчився летально. В минулому році випадків отруєнь грибами не було.

Про це 1 серпня повідомляється на сайті ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

У коментарі Житомир.info 1 липня фахівець зі інтерв’ювання ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Галина Заріцька надала деякі подробиці події.

«Жінка 1965 року народження, мешканка Овруцької територіальної громади, 24 липня власноруч збирала в лісі гриби, це були сироїжки. Цього ж дня увечері вона їх приготувала, посмажила і вживала. Цього ж дня вона відчула перші клінічні прояви: нудота, блювання, діарея й загальна слабкість. Проте за медичною допомогою вона звернулася аж 26 липня о 12 годині, о 12:30 вона вже була госпіталізована з важким станом до відділення інтенсивної терапії Овруцької міської лікарні. При зверненні одразу було встановлено діагноз – отруєння грибами і, на жаль, 28 липня о 23 годині вона померла», - розповіла Галина Заріцька.

Також вона додала: якщо в людини виникає найменший сумнів стосовно гриба, то краще його викинути, адже він один може коштувати життя.

Нагадаємо, 2 червня обласна військова адміністрація інформувала, що жителям Житомирської області дозволено збір ягід, грибів та лікарських рослин у лісах, окрім територій, які знаходяться за 20 кілометрів від лінії державного кордону України з республікою білорусь та місцевостей, що були тимчасово окуповані.

Як повідомляв Житомир.info, 13 вересня 2021 року у лабораторному центрі інформували про перший сезонний випадок отруєння грибами, він був зафіксований у селі Білокоровичі (колишній Олевський район). Там після вживання грибної страви стало зле літній жінці з сином. Обох госпіталізували у тяжкому стані, були без свідомості після страви з маремух.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гриби отруєння Держспоживслужба Галина Заріцька 
Матеріали по темі