Місто

Сезон баштанних та персиків на Житньому ринку в Житомирі: звідки везуть та скільки коштують

1 August 2023, 15:45

Солодкі, смачні та соковиті – такими написами продавці житомирського Житнього ринку доповнюють чи не кожен другий цінник до сезонних фруктів, ягід та баштанних, яких на тутешніх прилавках 1 серпня вже доволі чимало.

«Персики з Одеси, смачні, соковиті, дуже добрі», - запрошує до прилавка покупців продавчиня Світлана.

Персики, абрикоси, сливи та кавуни з динями місцеві продавці продають переважно одеські. Втім є і привізні - з Іспанії, Туреччини, Узбекистану та Азербайджану. Щоправда, ціна на них дещо вища.

«Абрикоска-ананаска – 100 грн/кг, привізна, з Туреччини, але смачна. Персики наші, українські по 85 грн/кг, великі. Є трішки менші, дешевші, але я їх не беру, бо смачні великі. Слива вінницька, дуже смачна, не дорога. Також, імпортні персики. Інжирний, Іспанія, дуже солодкий і є нектарин маракуя», - розповідає продавчиня Ярослава.

Зокрема, за українські персики продавці правлять від 55 грн/кг. У той час як імпортні, інжирний з нектарином, обійдуться від 100 до 120 грн/кг.

Одеські абрикоси від 70 до 100 грн/кг. Сливи ж, в залежності від сорту, коштують в межах 30 - 45 грн/кг. Поодиноко на ринку ще можна знайти і черешню, але то вже залишки - поза камерою ділиться місцева продавчиня.

Що ж стосується кавунів, то за кілограм одеського просять від 25 до 30 грн. У таких цінових межах і привізний кавун. Вартість дині стартує від 65 грн/кг.

«Кавун з Азербайджану дуже смачний, солодкий і динька смачна з Узбекистану по 75 грн/кг. Кавун по 30 грн/кг», - коментує продавчиня Світлана.

Ціни як і завжди, подейкують продавці, але платоспроможність у людей стала значно нижчою. Тому зізнаються - часто продають кавуни з динями четвертинками і половинками, щоб було кожному по кишені.

«Кавун 200 грн, динька в залежності від розміру від 250 до 400 грн. Бо дині дуже здорові, гарні. Але люди не можуть ціленьку взяти, то ми ріжемо на половинку, щоб люди могли купити собі, поласувати трішки», - говорить Світлана.

Нагадаємо, на початку серпня минулого, 2022 року, ціна на кавуни на Житньому ринку була 30-40 грн за 1 кг, а дині – від 90 грн за кілограм.

Скільки коштують кавун та диня на житомирському ринку у 2021 році дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кавун диня персик ринок Житній ринок ціна 
Матеріали по темі