Події

В Житомирській області двоє чоловіків втратили гроші: хлопець привласнив 17 тис. з картки знайомого, а невістка - 45 тис. з рахунку свекра

3 August 2023, 11:18

Двоє жителів Житомирської області, довіривши свої банківські картки стороннім, втратили гроші: 61-річний чоловік підозрює невістку у зникненні майже 45 тисяч гривень з його карток, а 40-річний житель Коростенського району втратив 17 тисяч.

Про це 2 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«За словами 61-річного жителя Бердичівського району, з його пенсійної та кредитної карток зникли майже 45 тисяч гривень. За інформацією, наданою з банківської установи, упродовж двох останніх місяців з його рахунків було проведено безліч транзакцій невеликими сумами. Чоловік вказав, що запідозрив у крадіжці свою невістку, адже довірив 32-річній жінці оформлення його банківських карток. Тоді ж просив допомогти розібратися в особливостях користування ними. Поліцейські з’ясували, що підозри заявника небезпідставні. Жінка дійсно отримала доступ до електронного кабінету пенсіонера. За допомогою банківського застосунку й робила перекази. А 40-річний житель Коростенського району довірив свій платіжний засіб знайомому з проханням зробити закупи у крамниці. Тож 18-річний хлопець виконав доручення, а згодом, під час спільного вжиття спиртного, скористався неуважністю власника картки. Через банківський додаток він переказав на свій рахунок 17 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Слідчі поліції кваліфікували обидві події за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. За таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану, причетним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Водночас поліцейські закликають громадян бути більш розсудливими і відповідальними у фінансових питаннях.

Запам’ятайте: довіряючи будь-кому ваші платіжні засоби та коди доступу до рахунків, ви віддаєте у розпорядження сторонніх осіб власні кошти. У низці випадків таке рішення зумовлене певними обставинами (хвороба, тривала відсутність): у такому разі варто офіційно оформлювати дозвіл та всі необхідні умови для розпорядження вашими коштами.

Якщо ж так трапилось, що ви розголосили стороннім конфіденційну інформацію, варто негайно звернутися до банківської установи та змінити пін-код та паролі до банківського застосунку. Це дозволить убезпечити себе від стороннього доступу до ваших рахунків. Ознайомтеся з простими правилами захисту банківських рахунків та мобільних застосунків та користуйтеся ними.

Нагадаємо, 16 березня у Житомирі поліцейські затримали жителя Кропивницького, який спустошив банківський рахунок знайомого на 176 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 28 грудня 2022 року у Житомирі поліцейські викрили молодого чоловіка у крадіжці грошей з рахунку тестя: спритник витратив 25 тисяч гривень з чужої картки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банківська карта карта банківський рахунок крадіжка 
Матеріали по темі