Місто

Фахівці знову перевіряли воду на житомирських пляжах, а рятувальники ходили на кар’єр, аби нагадати про безпеку

6 August 2023, 14:55

Житомир та область накрила спека. Тож багато хто шукає прохолоди біля водойм. Проте, за висновками фахівців, вода на пляжах у житомирському гідропарку («Дорослому» й «Дитячому») не відповідає нормам. Щоправда, нині спеціалісти не повідомляють про кишкову паличку, яку виявляли впродовж червня-липня. А от на пляжі в Коростені індекс лактозопозитивних кишкових паличок досі зависокий (24 000 в 1 дм3, при нормі не більше 5000 в 1 дм3.)

Інформацію щодо якості води на пляжах Житомирської області станом на 04.08.2023 року надала Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я».

Зважаючи на спекотну погоду, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед відпочивальників у найпопулярнішому місці відпочинку Житомира.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«6 серпня рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з відпочиваючими поблизу найпопулярнішого місця відпочинку житомирян – Богунського кар’єру. Фахівці розповіли людям, що місця, де очищене дно, є рятувальні пости вважаються дозволеними для купання. Крім того, надзвичайники провели роз’яснювальні бесіди з дітьми та їх батьками, наголосили про заборону купання в недозволених для цього місцях — кар’єри, озера, ставки тощо. Особливу увагу звернули дорослих, щоб не відпускали дітей до води та завжди знали де малеча», – йдеться у повідомленні.

Не оминули увагою рятувальники і прилеглі лісові масиви. Зокрема, фахівці ДСНС нагадали відпочивальникам правила пожежної безпеки під час відпочинку у природних екосистемах, які допоможуть уникнути пожеж та зберегти довкілля.

Нагадаємо, станом на 30 червня 2023 року індекс ЛКП на «Дитячому» і «Дорослому» пляжі у житомирському гідропарку становив 240 000 в 1 дм3, при нормі не більше 5000 в 1 дм3. Зависокий індекс ЛКП на вказаних пляжах був і станом на 7 липня.

Про якість води в річках, озерах та кар’єрах Житомирської області за липень 2023 року читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж вода купання купальний сезон ОЛЦ лабораторний центр кар'єр Богунський кар'єр ДСНС рятувальник  
Матеріали по темі