Суспільство

Скласти іспит на водійське посвідчення з серпня можна лише у Коростені та Житомирі, навантаження збільшилося вдвічі

8 August 2023, 16:28

Відтепер скласти іспити для отримання водійського посвідчення у Житомирській області можна лише у двох сервісних центрах. Такі зміни пов'язані з впровадженням так званих прозорих іспитів.

«У Житомирській області приймання теоретичних та практичних іспитів здійснюється лише у двох територіальних центрах – територіальний центр №1841 у Житомирі та №1843 у Коростені. З 3 серпня на території Житомирської області запроваджено пілотний проєкт щодо прозорості складання іспитів на право керування транспортним засобом. Він полягає у тому, що було встановлено 4 камери в екзаменаційних класах для складання теоретичних іспитів, а також встановлено додаткову камеру в автомобілі, на якому здійснюється приймання практичного іспиту на транспортному засобі. Це унеможливлює вплив сторонніх осіб, а також будь-які зловживання під час приймання іспитів», - розповідає начальник територіального сервісного центру № 1841 Юрій Опанащук.

У житомирському сервісному центрі кажуть: зараз навантаження збільшилося вдвічі.

«Приблизно сто осіб щоденно складали іспити щодо теоретичних знань правил дорожнього руху і 85-90 осіб складали практичні іспити. Тобто у два рази збільшилося навантаження на територіальний сервісний центр №1841. Але враховуючи, що було додано штатні одиниці адміністраторів, які приймають ці іспити, то поки проблем з цим немає», - говорить начальник територіального сервісного центру № 1841 Юрій Опанащук.

У сервісному центрі розповідають, що збільшити кількість співробітників, та додати онлайн запис, аби уникнути великих черг.

«З 3 серпня, коли було запроваджено пілотний проєкт, було введено послугу – це запис онлайн на практичний іспит, так само функціонує запис онлайн на теоретичний іспит. Крім цього, збільшено пропорцію щодо онлайн запису, тобто зараз 70% наявних талонів на запис у територіальний сервісний центр віддали перевагу запису онлайн. А 30 % для осіб, які не мають можливість скористатися записом онлайн. Поступово буде збільшуватися кількість тайм-слотів, тобто вільних місць, і протягом двох тижнів особи зможуть вільно обирати час для складання іспиту», - каже начальник територіального сервісного центру № 1841.

Раніше скласти теоретичний та практичний іспит можна було у п'яти сервісних центрах, вони продовжують працювати.

«Всі інші послуги щодо реєстрації, перереєстрації транспортного засобу, обміну водійського посвідчення можна буде отримати в інших територіальних сервісних центрів. Також зараз здійснюється співпраця з ЦНАПами, тому там також будуть функціонувати наші послуги, крім іспитів», - сказав начальник територіального сервісного центру № 1841 Юрій Опанащук.

Нагадаємо, що у серпні 2023 року Житомирська, Сумська, Рівненська та Кіровоградська області долучаться до проєкту прозорих іспитів.

Як повідомляв Житомир.info, 13 липня 2023 року Верховна Рада дозволила проходити теоретичну частину перед іспитом на отримання водійських прав без відвідування автошколи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сервісний центр водій посвідчення водійське посвідчення посвідчення водія Опанащук 
Матеріали по темі