Економіка

За рік понад тисяча жителів Житомирської області подали заявку на гранти для відкриття або розвиток бізнесу: третина вже реалізовуватиме їх

9 August 2023, 12:12

Кількість охочих скористатись допомогою держави для відкриття або розширення бізнесу зростає з кожним днем. 1 серпня обласний центр зайнятості зареєстрував 1000-ну заяву від жителя Житомирщини на отримання мікрогранту у сумі 250 тис. грн. Її подав житель міста Коростень, який з допомогою цих коштів планує відкрити атмосферну кав’ярню, де улюблений багатьма напій різних смаків і варіацій готуватиметься на піску.

Про це 9 серпня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«Загалом з моменту старту програми «Власна справа» (з 1 липня 2022 року) жителі Житомирщини подали понад 1020 заяв, з яких 295 вже отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості й отримають фінансування для реалізації своїх ідей. Загальна сума мікрогрантів, наданих державою підприємцям Житомирської області на створення або розвиток бізнесу, перевищила вже 70 млн грн. Середня сума одного гранту – близько 240 тис.грн. Але найголовніше, що підприємці задекларували створення 652 нових робочих місць», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що XI і XII хвилі подачі заяв у цьому році (останні, за якими вже прийняті рішення) були найрезультативнішими. Житомирщина увійшла у п’ятірку регіонів-лідерів за кількістю переможців разом із Львівською, Рівненською, Полтавською та м. Київ. Було схвалено 55 бізнес-проєктів, поданих жителями нашої області. Вони запланували, зокрема, відкриття мовної школи у Коростишеві, салону краси – у Ружині, виробництва цільнозернового борошна і хліба – у передмісті Житомира, запуск лінії виробництва макаронних виробів на Звягельщині і надання послуг із лісозаготівлі на Малинщині. Та більшість отримувачів грантів, які є діючими підприємцями, мають наміри масштабувати вже існуючі бізнеси. Завдяки грантовим коштам розширять діяльність, зокрема, рекламне агентство та косметологічна студія у Житомирі, ресторан – у Радомишлі, кондитерський цех – в Іршанську та виробництво жіночого одягу в Бердичеві.

Інформація про програму «Власна справа» http://surl.li/jmvjg

Подати заяву на отримання гранту https://is.gd/KT7RoW

Покрокова відеоінструкція щодо подання заяви http://surl.li/icgxg

Дізнатись більше про програму єРобота https://erobota.diia.gov.ua/

Консультації фахівців - щоденно у телефонному режимі за номером 063-214-41-75 або щосереди в режимі Zoom-конференції (анонси заходів дивіться тут, на сторінці, або в телеграм-каналі https://t.me/DCZ_Zhytomyr).

Нагадаємо, станом на 27 липня упродовж року за програмою «Власна справа» заяви на отримання мікрогрантів подали 977 жителів Житомирщини. За результатами їх розгляду Ощадбанком та обласним центром зайнятості 283 подані бізнес-плани отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості для надання грантових коштів до 250 тис. грн з метою їх реалізації своїх ідей. Загальна сума мікрогрантів, наданих державою підприємцям Житомирської області на створення або розвиток бізнесу, склала понад 67 млн грн. Середня сума одного гранту перевищує 241 тис.грн. Але найголовніше, що підприємці задекларували створення 624 нових робочих місць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант мікрогрант центр зайнятості ЦЗ грант бізнес 
Матеріали по темі