Здоров'я

Чому середньовічні методи «лікування» хребта не працюють: пояснення від вертебролога житомирського МЦ «Відновлення»

9 August 2023, 16:47

Дибка, п'явки, капуста, грязі, червоні нитки, мило – саме ці речі й досі в 21 столітті використовують для «лікування» спини. Однак саме вони, зазвичай, і сприяють погіршенню стану, викривленню симптомів та посиленню хвороби, що додає якраз таки лікарям роботи і постає справжнім викликом у боротьбі за ваше здоров’я.

Про один із таких середньовічних методів «лікування» хребта, після якого пацієнтів ледь приводять до тями, розказав лікар-вертебролог житомирського Медичного центру «Відновлення» Іван Ковальчук.

«Зараз є один із таких середньовічних «методів лікування» хребта, який набув популярності й дістався майже рівня капустяного листя в ортопедії, як-от давньослав’янський тренажер, після якого вертебрологи нашого центру буквально збирають пацієнтів докупи, намагаючись дійсно вилікувати наслідки подібних маніпуляцій з хребтом», - зазначає вертебролог.

Що ж собою являє той диво-тренажер?

«Давньослов'янський тренажер, який створено на основі знань про людину, природу та принцип роботи всесвіту. Суть тренажера полягає в розтягуванні тіла в горизонтальному положенні. Свою назву отримав від слова «правити», завдяки йому м'яко тягнуться сухожилля, зв'язки та суглоби, випрямляється хребет, що в цілому благотворно впливає на весь організм», – так говорить реклама, однак наслідки «лікування» свідчать про небезпеку виконання вправ з ним.

Вертебролог житомирського МЦ «Відновлення» пояснив, чому саме не варто експериментувати з середньовічними методами, а за перших больових відчуттів у спині – звернутися до лікаря:

  • Метод не доказовий і не медичний;
  • довгі важелі – високі ризики травмування;
  • не фізіологічні рухи завжди провокують травму;
  • якщо діагностовано захворювання ОРА (опорно-рухового апарату), то воно лише загостриться.

Будь ласка, не експериментуйте з власним здоров'ям, користуйтеся такими надбанням цивілізації, як доказова медицина.

МЦ «Відновлення» має все для того, аби повернути радість повноцінного життя.

Записатися на консультацію та дізнатися подробиці можна за телефоном 0800 305 860 або безпосередньо у клініці «Відновлення» за адресою м. Житомир, вул. Любарська, 4. https://vidnovlennya.center/

https://www.facebook.com/Vidnovlennia

https://www.instagram.com/vidnovlennia/

«Відновлення» – клініка, де лікують причини, а не симптоми!

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МЦ "Відновлення" клініка Відновлення медичний центр вертебролог 
Матеріали по темі